Monday, May 8, 2017

ROMÎNA – SAURON DOMNESTE LA WASHINGTON de Paul Craig RobertsSauron Rules in Washington        


Paul Craig Roberts

“ Problema este ca lumea i-a ascultat pe americani, prea mult timp.” - Dr. Julian Osborne, din versiunea cinematografica în 2000, din cartea “On the Beach” de Nevil Shute, publicata în 1957.

Un cititor a întrebat pentru ce motiv, neoconservatorii actioneaza în numele unui razboi nuclear, desi nu exista învingatori. Avînd în vedere ca mor cu totii, care este scopul?
Raspunsul este ca, neoconservatorii cred ca cel putin SUA poate învinge, si poate, fara niciun tip de daune.

Planul lor iresponsabil, este urmatorul: Washington, va înconjura Rusia si China cu baze ani-rachete balistice, cu scopul de a furniza un scut împotriva unui atac de represalii din partea Rusiei si a Chinei. În afara de asta, aceste baze anti-ABM ale SUA, de asemenea pot pozitiona rachete de atac nuclear necunoscute de Rusia si China, reducînd astfel timpul de avertizare la cinci minute, lasînd victimele Washington-ului cu putin, sau chiar niciun timp pentru a lua o hotarîre.

Neoconservatorii cred ca primul atac al Washington-ului va prejudica într-o asemenea masura capacitatile de repreesalii ale Rusiei si Chinei, ca ambele guverne se vor preda, în loc sa lanseze un contra-atac ca raspuns. Liderii rusi si chinezi, vor ajunge la concluzia ca, cu toate fortele lor de aparare reduse, vor exisat putine ocazii pentru ca multe dintre ICBM (Rachete Balistice Intercontinentale) sa poata sa depaseasca scutul ABM (Racheta anti-balistica) al Washington-ului, lasînd în mare parte, SUA intacta. O slaba represalie a Rusiei si a Chinei ar invita la un al doilea val de atacuri nucleare al SUA, care ar elimina orase rusesti si chineze, omorînd milioane de persoane, si lasînd aceste tari în ruine.

In concluzie, belicistii americani pariaza ca liderii Rusiei si Chinei, se vor supune, în loc sa aleaga riscul unei distrugeri totale.
Nu exista nicio îndoiala ca neoconservatorii sunt suficient de rauvoitori pentru a lansa un atac nuclear neateptat, însa este posibil ca planul vizeaza, doar, sa puna Rusia si China într-o situatie în care liderii lor sa ajunga la concluzia ca pachetul (de armament) este stivuit împotriva lor, si deci, ei trebuie sa accepte hegemonia Washington-ului.
Pentru a se simti sigur în *hegemonia sa, Washington-ul ar trebui sa comande Rusiei si Chinei sa se dezarmeze.

Acest plan, este plin de riscuri. Estimarile gresite sunt un atribut al razboiului. Este imprudent si iresponsabil sa aristi viata de pe planeta, pentru un nimic cum ar fi hegemonia Washington-ului.

Planul neoconservator pune Europa, Regatul Unit, Japonia, Coreea de Sud si Australia în alt risc, în cazul în care Rusia si China ar face represalii. Scutul ABM al Washington-ului nu poate apara Europa de rachetele nucleare ale Rusiei, sau de Forta Aeriana a Rusiei, astfel încît, Europa ar înceta sa mai existe. Raspunsul Chinei, ar atinge Japonia, Coreea de Sud si Australia.

Speranta Rusiei, si a tuturor persoanelor cu minte sanatoasa, este ca, lacheii Wahington-ului vor întelege ca sunt ei cei care se afla în risc, un risc din care nu au nimic de cîstigat, dar totul de pierdut, si vor repudia supunerea lor fata de Washington, si vor renunta la bazele militare ale SUA. Ar trebui sa fie clar pentru politicienii europeni care sunt tîrîti catre un conflict cu Rusia. În aceasta saptamîna, comandantul lui NATO/OTAN, a spus în Congresul SUA, ca avea nevoie de mai multa finantare pentru o prezenta militara mai evidentiata în Europa, cu scopul de a combate “renasterea Rusiei”. https://www.rt.com/news/387063-nato-counter-resurgent-russia/

Sa examinam ce este considerat ca fiind “renasterea Rusiei”. Înseamna, o Rusie suficient de puternica si încrezatoare, pentru a-si apara interesele sale, si ale aliatilor sai. Cu alte cuvinte, Rusia a fost capabila sa blocheze invadarea Siriei si bombardamentul Iranului, planuite de Obama, si a permis ca fortele armate siriene sa deruteze forta lui ISIS, trimisa de Obama si Hillary pentru a-l rasturna pe Assad.

Rusia, “reapare”, pentru ca este capabila sa blocheze actiunile unilaterale ale SUA împotriva altor tari.
Aceasta capacitate are succes datorita doctrinei neoconservatoare a lui Wolfowitz, care spune ca obiectivul principal al politicii externe al SUA, este sa împiedice ascensiunea oricarei tari care poate actiona în opozitie actiunii unilaterale ale Washington-ului.
În timp ce neoconservatorii au fost absorbiti în razboaiele lor “surprinzator de usoare” care au durat 16 ani, Rusia si China au aparut ca un control asupra unilateralism-ului de care Washington sa bucurat, de la colapsul Uniunii Sovietice. Ceea ce Washington-ul încearca sa faca, este sa puna mîna pe capacitatea sa de a actiona în lumea întreaga, fara ca sa existe nici o constrîngere din partea oricarei alte tari. Acest lucru, cere ca Rusia si China sa se îndeparteze.

Rusia si China, vor accepta fara nici un tip de opozitie? Este posibil, însa eu nu as pune în sah viata de pe planeta în aceasta presupunere. Ambele guverne, au o constiinta morala, care îi lipseste complect Washington-ului. Nici unul dintre aceste guverne ramîne consternat cu propaganda occidentala. Ministrul Afacerilor Externe ale Rusiei, Lavrov, a spus ieri; “ Ascultam nenumarate acuzatii isterice împotriva Rusiei, însa incriminarile sunt mereu destituite de orice evidenta.

Este posibil ca Rusia si China sa-si poata sacrifica viata, în favoarea vietii de pe Pamînt. Însa aceeasi constiinta morala chiar, îi vor motiva sa se opuna raului care este Washington-ul, pentru a nu sucomba depravarii morale. Deci, consider ca raul care domneste la Washington, conduce Statele Unite si Statele lor vasale la distrugere totala. Convingînd liderii rus si chinez ca Washington-ul pretinde sa bombardeze tarile lor cu un atac surpriza (vezi, de ex:
 http://www.fort-russ.com/2017/04/us-forces-preparing-sudden-nuclear.html
 chestiunea este; în ce fel vor raspunde Rusia si China? Stau si asteapta un atac, sau anticipeaza un atac al lor împotriva Washington-ului?

Ce ati face voi? V-ati apara viata supunîndu-va raului, sau l-ati distruge? Pentru ca expun adevarul, numele meu a fost pus pe liste (finantate de cine?) ca fiind un “agent rus”. În adevar, sunt un agent al tuturor persoanelor care dezaproba dispozitia Washington-ului de a folosi razboiul nuclear, pentru a stabili hegemonia lui asupra lumii. Însa, hai sa întelegem ce înseamna a fi un “agent rus”.

Înseamna a respecta dreptul international, ceea ce Washington-ul, nu face. Înseamna, sa respecti viata, ceea ce Washington-ul, nu face. Înseamna, sa respecti interesele nationale ale altor tari, ceea ce Washington-ul, nu face. Înseamna sa raspunzi provocarilor, cu diplomatie si cereri de cooperare, ceea ce Washington-ul nu face. Însa, Rusia da, o face. Desigur ca un “agent rus”, este o persoana cu moral care vrea sa apere viata, identitatea nationala si demnitatea altor popoare.

Washington-ul, este cel care vrea sa stinga moralitatea omeneasca, si sa devina stapînul planetei. Asa cum am scris anterior, Washington, fara nici un fel de întrebare, este Sauron. Unica chestiune importanta, este de a sti daca exista înca în lume, bunatate suficienta pentru a rezista si a învinge rautatea si depravarea Washington-ului.*Hegemonia, înseamna preponderanta unui lucru asupra altuia. Este suprematia unui popor asupra altor popoare, adica, superioritatea pe care o tara o are asupra altora, devenind astfel un Stat suveran.


Tradus: Light Journalist
No comments:

Post a Comment

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio

Pigeon's comment: I'm very lucky to have the chance to meet my leader
 ...


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace