Friday, May 19, 2017

Το Βδέλυγμα Κυβερνάει την Ουάσιγκτον Paul Craig Roberts


Το Βδέλυγμα Κυβερνάει την Ουάσιγκτον
Paul Craig Roberts
Το πρόβλημα είναι ότι  τόσο καιρό πια ο κόσμος ακούει τους Αμερικανούς  γαμώτο Dr. Julian Osborne, από την έκδοση ταινίας του 2000 βασισμένη στο βιβλίο του Nevil Shute  του 1957, On the Beach (Στην Παραλία)
Ρωτάει ένας αναγνώστης γιατί υποστηρίζουν οι νεοσυντηρητικοί τον πυρηνικό πόλεμο καθότι δεν γίνεται να υπάρχουν νικητές. Εάν όλοι πεθάνουν, ποιος ο λόγος;
Η απάντηση είναι ότι οι νεοσυντηρητικοί πιστεύουν στη νίκη των ΗΠΑ με το μικρότερο έως και μηδαμινό κόστος.
Το παρανοϊκό τους σχέδιο έχει ως εξής: Η Ουάσιγκτον θα περικυκλώσει τη Ρωσία και την Κίνα με βάσεις αντιβαλλιστικών πυραύλων προκειμένου να θωρακιστεί απέναντι σε ανταποδοτικό χτύπημα Ρωσίας και Κίνας. Επιπλέον, οι αντιβαλλιστικές αυτές βάσεις των ΗΠΑ μπορούν να εξαπολύσουν και πυρηνικούς πυραύλους άγνωστους σε Ρωσία και Κίνα, μειώνοντας έτσι τον χρόνο προειδοποίησης στα πέντε λεπτά, αφήνοντας στα θύματα της Ουάσιγκτον λίγο έως καθόλου χρόνου για να πάρουν αποφάσεις
Οι νεοσυντηρητικοί πιστεύουν πως το πρώτο χτύπημα της Ουάσιγκτον θα καταστρέψει τόσο πολύ τον εξοπλισμό αντιποίνων της Ρωσίας και της Κίνας που και οι δύο αυτές κυβερνήσεις θα παραδοθούν αντί  να ανταποδώσουνΟι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας θα καταλήξουν στο ότι οι περιορισμένες πια δυνάμεις τους δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια επιτυχίας στους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς τους πυραύλους στο να διαπεράσουν την ασπίδα των αντιβαλλιστικών της Ουάσιγκτον, και έτσι η μεγαλύτερη επικράτεια των ΗΠΑ θα μείνει άθικτη. Τα αδύναμα αντίποινα της Ρωσίας και της Κίνας θα προκαλέσουν απλά ένα δεύτερο κύμα πυρηνικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ που θα εξαφανίσουν τις Ρωσικές και Κινέζικες πόλεις, σκοτώνοντας εκατομμύρια κι αφήνοντας συντρίμμια και τις δύο χώρες.  
Εν συντομία, οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι στοιχηματίζουν ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας θα παραδοθούν αντί να ρισκάρουν μιαν ολική καταστροφή
Δεν το συζητάμε για το πόσο φθόνο μπορούν να έχουν οι νεοσυντηρητικοί έτσι ώστε να εξαπολύσουν μια κατά προτίμηση πυρηνική επίθεση, ενδεχομένως όμως το σχέδιό τους στοχεύει στο να θέσει τη Ρωσία και την Κίνα σε τέτοια κατάσταση ώστε οι ηγέτες τους να συμπεράνουν ότι χάνουν και, εξ αυτού, να αποδεχθούν την ηγεμονία της Ουάσιγκτον.
Για να αισθανθεί ασφαλής στην ηγεμονία της η Ουάσιγκτον, θα διατάξει τη Ρωσία και την Κίνα να αφοπλιστούν.
Το σχέδιο είναι γεμάτο διακινδυνεύσεις. Λανθασμένοι υπολογισμοί θα οδηγήσουν σε πόλεμο. Είναι απερίσκεπτη και ανεύθυνη η διακινδύνευση της ζωής του πλανήτη απλά για μια ηγεμονία της Ουάσιγκτον.
Το σχέδιο των νεοσυντηρητικών βάζει την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, την Ν. Κορέα και την Αυστραλία σε μεγάλο κίνδυνο μπροστά σε πιθανά αντίποινα Ρωσίας και Κίνας. Η αντιβαλλιστική ασπίδα της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να προστατεύσει την Ευρώπη από τους πυρηνικούς πυραύλους Κρουζ της Ρωσίας ή από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, συνεπώς η Ευρώπη θα πάψει να υπάρχει. Τα αντίποινα της Κίνας θα χτυπήσουν ΙαπωνίαΝ. Κορέα και  Αυστραλία.
Η Ρώσικη ευχή μαζί μ αυτήν όλων των σωφρόνων ανθρώπων είναι να καταλάβουν οι υποτελείς της Ουάσιγκτον ότι αυτοί είναι εκείνου που βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, έναν κίνδυνο από τον οποίο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε αλλά να χάσουν τα πάντα, οπότε θα πρέπει να  αποκηρύξουν την υποτέλειά τους προς την Ουάσιγκτον και να αποσύρουν τις βάσεις των ΗΠΑ. Θα πρέπει οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να καταλάβουν ότι παρασύρονται σε σύρραξη με την Ρωσία.  Ο διοικητής του ΝΑΤΟ είπε τη βδομάδα αυτή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ πως χρειάζεται μεγαλύτερη χρηματοδότηση για ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει την «αναζωπύρωση της Ρωσίας». https://www.rt.com/news/387063-nato-counter-resurgent-russia/
Ας εξετάσουμε τι σημαίνει «αναζωπυρωμένη Ρωσία». Σημαίνει ότι η Ρωσία είναι δυνατή και έχει αυτοπεποίθηση τέτοια ώστε να μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντά της και αυτά των συμμάχων της. Η Ρωσία μπορούσε να μπλοκάρει τα σχέδια του Ομπάμα για εισβολή στη Συρία και βομβαρδισμό του Ιράν και να βοηθούσε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας να νικήσουν τις δυνάμεις του ISIS που έστειλε ο Ομπάμα και η Χίλαρυ για να ανατρέψουν τον Ασσάντ.
Η Ρωσία έχει «αναζωπυρωθεί» γιατί η Ρωσία μπορεί να μπλοκάρει τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ ενάντια σε άλλες χώρες.
Η δυνατότητα αυτή σκάει σα φούσκα πάνω στα μούτρα του δόγματος Wolfowitz των νεοσυντηρητικών, σύμφωνα με το οποίο πρωτεύων στόχος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ είναι η πρόληψη της ανόδου οποιασδήποτε χώρας προτού αυτή να μπορεί να σταματά τις μονομερείς ενέργειες της Ουάσιγκτον.
Καθόλη τη διάρκεια που οι νεοσυντηρητικοί ήταν βυθισμένοι μέσα στους εύκολους πολέμους τους που έχουν ήδη συμπληρώσει 16 χρόνια, η Ρωσία και η Κίνα αναδείχθηκαν σε εμπόδια απέναντι στη μονομέρεια της Ουάσιγκτον, μια κατάσταση την οποία χαίρονταν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ουάσιγκτον είναι να ξαναβρεί την ικανότητά της να δρα παγκοσμίως και δίχως κανέναν περιορισμό από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Κι αυτό απαιτεί από τη Ρωσία και την Κίνα να αποσυρθούν.
Σκοπεύουν όμως η Ρωσία και η Κίνα να αποσυρθούν; Παίζει, αλλά δεν ποντάρω τη ζωή του πλανήτη επάνω σ αυτό. Και οι δυο αυτές κυβερνήσεις διαθέτουν ηθική συνείδηση, κάτι που λείπει ολοκληρωτικά από την Ουάσιγκτον. Καμία από αυτές τις κυβερνήσεις δεν πτοείται από την προπαγάνδα της Δύσης. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Lavrov είπε χθες ότι ακούμε ασταμάτητα υστερικές κατηγορίες ενάντια στη Ρωσία, οι κατηγορίες όμως αυτές είναι πάντοτε άνευ αποδείξεων.  https://sputniknews.com/politics/201705041053274379-lavrov-russia-us-relations/
Σαφέστατα, Ρωσία και Κίνα θα μπορούσαν να θυσιάσουν την κυριαρχία τους για χάρη της ζωής επάνω στη γη. Η ίδια όμως αυτή ηθική συνείδηση θα τους ωθήσει να αντιταχθούν στο κακό που λέγεται Ουάσιγκτον προκειμένου να μην υποκύψουν οι ίδιοι στο κακό αυτό. Συνεπώς, πιστεύω πως το κακό που κυβερνά την Ουάσιγκτον οδηγεί τις ΗΠΑ και τις υποτελείς της πολιτείες σε ολική καταστροφή.
Έχοντας πειστεί οι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας πως η Ουάσιγκτον σκοπεύει να βομβαρδίσει με πυρηνικά τις χώρες τους με κάποια ξαφνική επίθεση (δείτε για παράδειγμα στο  http://www.fort-russ.com/2017/04/us-forces-preparing-sudden-nuclear.html ), το ερώτημα είναι πώς θα ανταποκριθούν Ρωσία και Κίνα; Θα κάτσουν εκεί και θα περιμένουν να τους επιτεθούν, ή θα προλάβουν την επίθεση της Ουάσιγκτον με μια δική τους επίθεση;
Τι θα έκανες εσύ; Θα διαφύλαττες τη ζωή σου υποκύπτοντας στο κακό, η θα κατέστρεφες το κακό;
Καταγράφω αληθινά αποτελέσματα με το όνομά μου που αναγράφεται σε λίστες (επιδοτούνται από ποιόν;) ως Ρώσος κορόιδο/πράκτοραςΒασικά, είμαι ένας πράκτορας όλων των ανθρώπων εκείνων που αποδοκιμάζουν τη θέληση της Ουάσιγκτον στη χρήση πυρηνικού πολέμου προκειμένου να διασφαλίσει την ηγεμονία της στην υφήλιο, αλλά ας δούμε τι σημαίνει να είσαι  Ρώσος πράκτορας.
Σημαίνει να σέβεσαι τους διεθνείς νόμους, που δεν το κάνει η Ουάσιγκτον. Σημαίνει να σέβεσαι τη ζωή, που δεν το κάνει η Ουάσιγκτον. Σημαίνει να σέβεσαι τα διεθνή συμφέροντα των άλλων χωρών, που δεν το κάνει η Ουάσιγκτον. Σημαίνει να αποκρίνεσαι στις προκλήσεις με διπλωματία και να ζητάς συνεργασία, που δεν το κάνει η Ουάσιγκτον. Όμως τα κάνει η Ρωσία. Ξεκάθαρα,  ‘Ρώσος πράκτορας είναι ένα άτομο ηθικό που θέλει να διατηρήσει τη ζωή και την εθνική ταυτότητα και αξιοπρέπεια των άλλων ανθρώπων.
Η Ουάσιγκτον είναι αυτή που θέλει να αποτελειώσει την ανθρώπινη ηθική και να γίνει ο αφέντης του πλανήτη. Όπως έχω γράψει και παλιά, η Ουάσιγκτον το δίχως άλλο είναι το Βδέλυγμα. Το σημαντικότατο ερώτημα είναι εάν έμεινε αρκετό καλό μέσα στον κόσμο για να αντισταθεί και να υπερνικήσει το κακό της Ουάσιγκτον.
Βάσεις των ΗΠΑ Κοντά στη Ρωσία


Μετάφραση: Con Tanidis

No comments:

Post a Comment

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

FOX NEWS

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio

Pigeon's comment: I'm very lucky to have the chance to meet my leader
 ...


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace