Paul Craig Roberts Translations

What part will your country play in World War III?

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

FREE JULIAN ASSANGE

Friday, August 9, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- NATO’nun nükleer gafı


NATO’nun nükleer gafı

Bu artık herkesin malumu olan eski bir sırdır. Ama aynı zamanda Atlantik İttifakının en büyük inkarlarından biridir: Uluslararası hukuk ihlal edilerek, İtalya, Almanya, Belçika, Hollanda ve Türkiye’de nükleer bombalar depolanmıştır. Bunu, bir NATO Parlamenterler Asamblesi üyesi, yayınlandıktan sonra hemen geri çekilen bir raporda kerhen yazmış bulundu.

 | ROMA (İTALYA)  

JPEG - 57.5 kb
ABD’nin NATO üyesi beş ülkede –İtalya, Almanya, Belçika, Hollanda ve Türkiye– nükleer silah bulundurduğu uzun zamandan beri kanıtlanmış durumdadır (özellikle de Amerikan Biliminsanları Federasyonu – FAS tarafından) [1]. Ancak NATO bunu hiçbir zaman resmi olarak kabul etmemiştir. Öte yandan beklenmedik bir aksilik yaşanmıştır.
Kadanalı senatör Joseph Day tarafından NATO Parlamenterler Asamblesi Savunma ve Güvenlik Komitesi için yayınlanan A new era for nuclear deterrence? Modernisation, arms control and Alien nuclear forces(Nükleer caydırıcılıkta yeni dönem? Modernizasyon, silahların denetlenmesi ve yabancı nükleer güçler) adlı belgede, « gizli » sır ifşa olundu. Senatör söz konusu belgesinde, « kopyala-yapıştır » işlevini kullanarak dalgınlıkla NATO’nun bir gizli raporundan aşağıdaki paragrafı (5 numaralı) alıntıladı.
« Amerika Birleşik Devletleri, NATO bağlamında Avrupa’daki ileri mevzilerde, özellikle B61 güdümsüz bombaları olmak üzere yaklaşık 150 nükleer silahı konuşlandırmıştır. Bu bombalar, Belçika’da Kleine Brogel, Almanya’da Büchel, İtalya’da Aviano ve Ghedi Torre, Hollanda’da Volkel ve Türkiye’de İncirlik olmak üzere, ABD ve Avrupa’ya ait altı üste depolanmıştır. Olası bir senaryoda gerekli görüldüğünde, B61 bombaları ABD ya da Avrupa’ya ait çifte yeteneğe sahip uçaklar tarafından taşınabilecektir » (fotoğraf).
Rusya’yı kendi mevcudunda çok sayıda taktik nükleer silahı muhafaza etmekle suçlayan belge, ABD tarafından Avrupa ve Anadolu’da ileri mevzilerde (yani Rus topraklarının yakınında) konuşlandırılan nükleer silahların, « Müttefiklerin NATO’nun nükleer misyonuna geniş kapsamlı katılımını taahhüt altına alınmaya ve İttifakın Avrupalı müttefiklerinin güvenliğine yönelik ABD nükleer angajmanının somut bir şekilde teyit etmeye » yaradığını belirtmektedir.

Senatör Joseph Day’in belgesi çevrimiçi olarak yayınlanır yayınlanmaz, NATO belgeyi önce yayından kaldırarak ardından da düzeltilmiş haliyle yeniden yayınlayarak müdahalede bulunmuştur. Ancak çok geç kalmıştır. Bazı siteler belgeyi düzeltmeden önceki ilk sürümüyle kaydetmişlerdir (hepsinden önce de Belçikalı De Morgen) [2]. Bu noktada, dikkatsiz yazar, Washington Post’ta bunun Kasım ayında yayınlanacak NATO Parlamenterler Asamblesi’nin bir raporunun taslağından ibaret olduğunu yazarak, kendini korumaya çabalamıştır [3]. Ancak Örgütün gizli raporuna yer verdiği paragrafta yazılanları inkar edememiştir.
Bütün bunlar, yıllardır belgelediklerimizi doğrulamaktadır [4]: Aviano’da (Pordenone’nin beldesi) USA F-16 C/D avcı uçakları, 50 adet B61 bombasıyla (Amerikan Biliminsanları Federasyonu’nun tahminine göre) bir nükleer saldırıya hazır durumdadır; Ghedi Torre’de (Brescia’nın beldesi) İtalyan Tornado PA-200’leri, 20 adet B61 bombasıyla ABD komutası altında bir nükleer saldırıya hazır durumdadır. 2020 yılından itibaren B61 bombaları, özellikle F-35 avcı uçaklarına yönelik olan yeni B61-12’lerle değiştirilecektir.
Bütün bunlar, ABD tarafından olduğu kadar İtalya tarafından da imzalanan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması ihlal edilerek yapılmaktadır. Bu arada, Parlamentoda taraflar, oybirliğiyle zımnen kabul ettikleri bomba konusunda değil de TAV (Hızlı Tren Projesi-ç.n.) konusunda birbirine girmektedir.
Çeviri
Osman Soysal

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

 

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas





“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace