Thursday, August 22, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- SUA reînvie rachetele ComisoSUA reînvie rachetele Comiso
Manlio Dinucci


Pentagonul a anunțat că a efectuat un test de rachete de croazieră (cruise), cu baza la sol, pe data de 18 august, în Pacific. Lansat de pe o platformă mobilă de pe insula San Nicolas din California, a atins ținta la mai mult de 500 km distanță. Datele colectate în cadrul testului - informeaza Pentagonul - vor servi la dezvoltarea capacităților viitoare a rachetelor din gama medie”. Retras din Tratatul INF din 1987 - care a eliminat toate rachetele nucleare americane și sovietice din gama medie (între 500 până la 5500 km) cu baza la sol, inclusiv rachetele de croazieră instalate în Comiso - SUA au început o nouă cursă periculoasă a armelor nucleare.

Lansarea primei rachete din categoria interzisă anterior de Tratatul INF, a fost facuta la numai 16 zile doar, de la retragerea definitivă a SUA din Tratat, anunțată de Secretarul de Stat Mike Pompeo, pe 2 august. Acest lucru confirmă faptul că, în timp ce Tratatul INF era încă în vigoare, Statele Unite au produs o primă rachetă din categoria interzisă de Tratat.

În 2014, guvernul Obama a acuzat Rusia, fără a furniza vreo dovada, că a experimentat o rachetă de croazieră (9M729) din categoria interzisă de Tratat și, în 2015, a anunțat că “în fata încălcarii Tratatului INF de către Rusia, Statele Unite au în vedere instalarea de rachete cu baza la sol, în Europa”. Planul a fost confirmat de Administrația Trump: în 2018, Congresul a autorizat finanțarea unui program de cercetare și dezvoltare pentru o rachetă de croazieră lansată de la sol de o platformă mobilă (capabilă să circule) pe o autostradă.

Imaginile testului divulgat de Pentagon, arată că racheta iese dintr-un lansator vertical, cum sunt cele utilizate de sistemul de apărare antirachete Aegis” al SUA, deja instalat în localul rachetelor NATO, în Deveselu, România (și în anul viitor în Polonia), și în patru nave ale Marinei SUA care, situate la baza spaniolă de la Rota, navighează în Mediterana, în Marea Neagră și în Marea Baltică. Aceeași industrie de război care a creat sistemul Aegis, Lockheed Martin, documentează că sistemul este proiectat pentru a instala orice rachetă în orice tub de lansare, deci este potrivit pentru orice misiune de război, inclusiv atacul asupra obiectivelor de la sol ”.

În imposibilitatea de a verifica ce rachete sunt instalate pe lansatoarele verticale din vecinătatea teritoriului său, Rusia presupune că de asemenea există și rachete nucleare și acționează în consecință.

Imediat ce vor fi produse noile rachete nucleare (atât de croazieră, cât și balistice) din categoria interzisă anterior de Tratatul INF, SUA vor cere aliaților europeni să le găzduiască”, și să fie astfel în prima linie a confruntării nucleare cu Rusia. Care va fi răspunsul viitorului guvern italian?

(il manifesto, 21 August 2019)
Tradus: Light Journalist«DECLARATIA DE LA FLORENTA»

Manlio Dinucci
Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace