Friday, August 9, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- Gafa nucleara a NATO


Gafa nucleara a NATO
de Manlio Dinucci


Că SUA menține bombe nucleare în cinci țări ale NATO - Italia, Germania, Belgia, Olanda și Turcia – a fost de mult timp dovedit (în special de către Federația Oamenilor de Stiință Americani). Cu toate acestea, NATO nu a admis niciodată oficial acest lucru. Totusi, ceva sa întâmplat din greseala. În documentul A new era for nuclear deterrence? Modernisation, arms control and Allied nuclear forces”,  publicat de Senatorul canadian, Joseph Day, în numele Comisiei pentru Apărare și Securitate a Adunării pentru Aparare a NATO, “secretul" a venit la public. Prin funcția "Copy/paste", Senatorul a informat, din greșeală, în acest document, următorul alineat (numerotat  5), extras dintr-un raport confidențial al NATO:

"În contextul NATO, Statele Unite au instalat în poziții avansate, în Europa, aproximativ 150 de arme nucleare, în special bombe gravitaționale B61 . Aceste bombe sunt stocate în șase baze din SUA și Europa:

Ø    Kleine Brogel, în Belgia,
Ø    Buchel, în Germania,
Ø    Aviano si Ghedi-Torre în Italia,
Ø    Voikel în Olanda 
Ø    Incirlik în Turcia

În scenariul ipotetic de a fi necesare, bombele B61 pot fi transportate de avioane cu dublă capacitate, din SUA sau din Europa".

Acuzând Rusia de a menține multe arme nucleare tactice în arsenalul său, documentul afirmă că armele nucleare instalate de SUA în pozițiile avansate în Europa și în Anatolia (adică în apropierea teritoriului rusesc) servesc la "asigurarea implicării largi a Aliaților în misiunea nucleară a NATO și ca o confirmare concretă a compromisului nuclear al SUA cu securitatea aliaților europeni ai NATO ".

Odată ce documentul Senatorului Joseph Day a fost publicat online, NATO a intervenit, excluindu-l și publicîndu-l într-o versiune corectată. Cu toate acestea, era prea târziu. Cîteva site-uri (în special belgianul "De Morgen") deja îl  înregistrasera în versiunea originală completă. În acest moment, autorul neglijent a alergat să se protejeze, scriind în ‘The Washington Post’ că era vorba, pur și simplu, de o schita pentru pregătirea unui raport al Adunării Parlamentare a NATO, care va fi publicat în Noiembrie. Cu toate acestea, nu poate nega ceea ce era scris în paragraful menționat în raportul confidențial al NATO.

Acest eveniment confirmă ceea ce documentam de ani de zile în Manifesto [16 decembrie, 2015]: în Aviano, avioanele de vînatoare F-16C/D, sunt gata pentru un atac nuclear cu 50 bombe B61 (numărul estimat de * Federația de Oameni de Stiinta americani); În Ghedi-Torre, italienele Tornado PA-200, sunt gata pentru atac nuclear sub comanda SUA, cu 20 de bombe B61. Începând din 2020, B61 vor fi înlocuite cu B61-12, destinate în special pentru noile avioane de vînatoare F-35.

Toate acestea încălcînd Tratatul de Ne-Proliferare, ratificat fie de Statele Unite, fie de Italia. În timp ce Parlamentul rămâne divizat asupra TAV-ului, dar nu asupra Bombei, pe care o aprobă, tacit, în unanimitate.

Il manifesto, 9 august, 2019

*Federation of American Scientists
Special Report No 3
May 2012
On pag 14.

The Numbers
Based on these statements, and insight from other sources, this report estimates that the U.S. inventory of non-strategic nuclear weapons today includes approximately 760 warheads, down from roughly 7,600 warheads in 1991. The current inventory of 760 warheads includes B61-3, B61-4 and B61-10 gravity bombs, of which nearly 200 are deployed in Europe. Another 300 non-deployed bombs are "stored in the United States for possible overseas deployment in support of extended deterrence to allies and partners worldwide.”21 The remaining 260 warheads include W80-0 warheads for the TLAM/N, which is in the process of being retired.22

Tradutor: Light Journalist

«DICHIARAZIONE DI FIRENZE»
Per la creazione di un fronte internazionale NATO EXIT in tutti i paesi europei della NATO

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace