Thursday, March 21, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- « ARTA RAZBOIULUI » “Partidul american” în institutiile Uniunii Europene


Resultado de imagem para pictures of USA/NATO psyop in UE

« Arta RAZBOIULUI »
“Partidul american” în institutiile Uniunii Europene
de Manlio Dinucci


«Rusia nu mai poate fi considerată ca un partener strategic, si Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru a-i impune sancțiuni suplimentare, dacă ea continuă să încalce dreptul internațional»: este ceea ce stabileste rezoluția aprobată de Parlamentul european pe 12 martie, cu 402 de voturi pentru, 163 împotrivă și 89 abțineri [1]. Rezoluția, prezentată de parlamentarul leton Sandra Kalniete, neagă înainte de toate, legitimitatea alegerilor prezidențiale din Rusia, calificîndu-le de «ne-democratice», și prezentînd astfel președintele Putin ca un uzurpator.

Ea acuză Rusia nu numai de «încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei și a Georgiei», dar si de «intervenția în Siria și ingerința în țări precum Libia», si în Europa, «Ingerința vizînd a influența alegerile și de a provoca tensiunile». Ea acuză Rusia de «încălcarea acordurilor de control al armamentelor", atribuindu-i responsabilitatea de a fi sapat tratatul INF. Între altele, ea o acuză de «încălcări grave ale drepturilor omului în Rusia, inclusiv torturi și execuții extra-judiciare» și «asasinate perpetrate de agenții de informații ruși, prin utilizarea de arme chimice pe solul european».

La sfârșitul acestor acuzații și al altora, Parlamentul European declară că Nord Stream 2 - conducta de gaze destinată să dubleze furnizarea de gaze rusești către Germania prin Marea Baltică - «mărește dependența europeană față de aprovizionarea cu gaz rusesc, amenință piața internă europeană și interesele sale strategice [...] și, deci, ca trebuie să i se pună termen».

Rezoluția Parlamentului European repetă cu fidelitate, nu numai în conținuturile sale, însa chiar și în cuvintele sale, acuzațiile pe care SUA și NATO le adreseaza Rusiei. Și faptul cel mai important, ea repetă fidel cererea de a bloca Nord Stream 2: obiectivul strategiei Washingtonului de a reduce furnizarile energetice rusești Uniunii Europene, pentru a le înlocui cu cele provenind din Statele Unite, sau în orice caz de la Companiile americane.


În același context intra comunicarea Comisiei Europene țărilor membre, inclusiv Italia, care intenționa să adere la inițiativa chineza a Noii Cai a Matasii : Comisia îi avertizează că China este un partener, însa de asemenea, un concurent economic, și fapt de cea mai mare importanță, «un rival sistemic care promovează modele alternative de guvernare», cu alte cuvinte, modele alternative guvernarii până atunci dominată de puterile occidentale.

Comisia avertizează că trebuie înainte de toate «sa fie salvate infrastructurile digitale critice, de amenințările potențial serioase împotriva securității“, care derivează de la rețelele 5G furnizate de companiile chineze, cum ar fi Huawei ostracizata de Statele Unite. Comisia Europeană repetă în mod fidel avertismentul Statelor Unite, aliaților. Comandantul Suprem Aliat în Europa, generalul Scaparrotti, a avertizat că rețelele de telefonie mobilă ultra-rapide, de generația a cincea, vor juca un rol din ce în ce mai important, în capacitatile de război ale NATO: prin urmare, nu sunt permise «ușurințe» din partea aliaților.


Toate acestea confirmă ce influența exercita "partidul american", o tabără transversală puternică, care ghidează politicile Uniunii de-a lungul liniilor strategice ale SUA și ale NATO.  

Construind imaginea falsă a unei Rusii și a unei Chine amenințătoare, instituțiile Uniunii Europene pregătesc opinia publică pentru a accepta ceea ce Statele Unite sunt în curs de a pregăti pentru «a apara» Europa: Statele Unite - a declarat la CNN un purtător de cuvânt al Pentagonului - se pregătesc să testeze rachete balistice cu bază la sol (interzise de Tratatul INF îngropat de Washington), adică, noi eurorachete, care vor face din nou Europa, sa fie baza și în același timp, ținta unui război nuclear.


il manifesto, 19 martie 2019
Traducere
Light Journalist
INVITAȚIE LA
CONVENȚIA INTERNAȚIONALĂ PENTRU
  A 70-a ANIVERSARE A NATONo comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace