Wednesday, March 13, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- « ARTA RAZBOIULUI » -- Urca pîna la stele, prețul "protecției" SUA

Imagem relacionada

« ARTA RAZBOIULUI »
Urca pîna la stele, prețul "protecției" SUA
de Manlio DinucciA extoarce bani pentru protecție nu este doar apanagiul mafiei. Trump a avertizat, în mod amenințător, într-un discurs la Pentagon - "Țările bogate pe care le protejăm sunt toate avertizate: vor trebui să plătească pentru protecția noastră".

Președintele Trump – dezvaluie Bloomberg, este gata să prezinte planul "Cost Plus 50" care stabileste următorul criteriu: țările aliate care găzduiesc forțe americane pe teritoriul lor, vor trebui să acopere toate cheltuielile și să plătească 50% costuri suplimentare Statelor-Unite, în schimbul "privilegiului" de ai găzdui, și în acest mod, fiind "protejați" de ei.

Planul prevede ca țările gazdă să plătească, de asemenea, salariile militarilor americani, și costurile de gestionare a avioanelor și navelor de război pe care Statele Unite le are în aceste țări. Italia ar trebui, prin urmare, să plătească nu numai salariile a aproximativ 12.000 de soldați americani staționați pe teritoriul său, precum de asemenea și costurile de gestionare a avioanelor F-16 și a altor avioane instalate în Aviano și Sigonella, precum și costurile celei de-a Sase-a Flotă, ancorată în Gaeta.

Conform aceluiași criteriu, de asemenea trebuie să plătim și pentru gestionarea lui Camp Darby, cel mai mare arsenal american afara din mama patrie, și pentru întreținerea bombelor nucleare SUA situate în Aviano și Ghedi. Nu se știe cât de mult Statele Unite pretind să ceară Italiei și celorlalte țări europene care găzduiesc forțele lor militare, deoarece nu se știe cât de mult plătesc în prezent aceste țări. Documentele sunt acoperite de secretul militar.

Potrivit unui studiu realizat de Rand Corporation, țările europene din NATO suporta, în medie, 34% din costurile forțelor și bazelor americane prezente pe teritoriul lor. Cu toate acestea, nu se știe ce sumă anuală plătesc Statelor Unite: singura estimare - 2,5 miliarde de dolari - datează de 17 ani. Prin urmare, suma plătită de Italia este, de asemenea secretă. Sunt cunoscute doar câteva referințe: de exemplu, zeci de milioane de euro pentru a adapta aeroporturile Aviano și Ghedi pentru avionul de vînatoare american F-35 și noile bombe nucleare B61-12, pe care SUA vor începe sa le instaleze în Italia în 2020, și în jur de 100 de milioane de dolari pentru lucrarile la Baza Aeriană americană din Sigonella, de asemenea responsabilitatea Italiei.

În Sigonella, este finanțata de SUA, numai NAS I, zona administrativa si recreativa, în timp ce NAS II, cea a departamentelor operaționale și, prin urmare, cea mai scumpa, este finanțata de NATO, adica, de asemenea de Italia. Cu toate acestea, este sigur - prezice un cercetător de la Rand Corp - că, prin planul "Cost Plus 50", costurile pentru aliați "se ridică rapid pîna la stele". Se vorbește de o creștere de 600%. Acestea vor fi adăugate cheltuielilor militare care, în Italia, ating aproximativ 70 de milioane de euro pe zi, si care vor urca până la aproximativ 100 de milioane de euro, de acord cu angajamentele asumate de guvernele italiene la sediul NATO.

Este vorba de bani publici, care ies din buzunarele noastre, substrasi  investițiilor productive și cheltuielilor sociale. Cu toate acestea, este posibil ca Italia să poată să plătească mai puțin pentru forțele și bazele nord-americane instalate pe teritoriul său. De fapt, planul "Cost Plus 50" prevede o "reducere pentru un comportament bun" în favoarea "aliaților care se aliniază strâns cu Statele Unite, făcând ceea ce ei cer".

Este adevărat că Italia va avea o mare reducere, deoarece, de la un guvern la altul, a fost întotdeauna mentinută pe urmele pasilor Statelor Unite.

În ultimul timp, trimitînd trupe și avioane de război spre Europa de Est, pe motivul de a înfrunta "amenințarea ruseasca" și favorizînd planul SUA de a abandona Tratatul INF pentru a instala în Europa, inclusiv în Italia, rachete nucleare îndreptate spre Rusia. Fiind ținta unei posibile represalii, vom avea nevoie ca "protecție", de alte forțe și baze SUA. Va trebui să le plătim, dar întotdeauna cu o reducere.
       
[1] “Trump Seeks Huge Premium From Allies Hosting U.S. Troops”, Nick Wadhams and Jennifer Jacobs, Bloomberg, March 8, 2019.

Il manifesto, 12 Maerie 2019

Tradus: Light Journalist
INVITAȚIE LA
CONVENȚIA INTERNAȚIONALĂ PENTRU
  A 70-a ANIVERSARE A NATONo comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace