Monday, March 4, 2019

NL -- De nieuwe Arabische NAVO - wie dienen ze? door Margherita Furlan


Resultado de imagem para PICTURES OF Margherita Furlan
door Margherita Furlan

1 Maart 2019

"Iran is de grootste bedreiging in het Midden-Oosten en de confrontatie met de Islamitische Republiek is de sleutel tot het bereiken van vrede in de hele regio". Toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo deze woorden uitsprak in Polen, werd Iran op 13 februari getroffen door een kamikaze-aanval: 42 Pasdaran, gedood in de zuidoostelijke provincies Sistan en Baluchistan. De aanval werd opgeëist door de Soennitische jihadistische groep Jaish al-Adl, die besloot aan te vallen terwijl het land de 40e verjaardag van de islamitische revolutie vierde. Het evenement werd beantwoord door de bijna totale stilte van onze eigen media. "Het is geen toeval dat Iran werd getroffen door terreur op de dag dat het circus in Warschau begonnen was" - getweet door de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif - '' vooral wanneer aanhangers van dezelfde terroristen vanuit de straten van Warschau applaudisseren. ''
Voor Zarif bleef de aanwezigheid van de voormalige burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, niet onopgemerkt en er werd tegen hem geprotesteerd door de Mojahedin-e Khalqs in de straten van de Poolse hoofdstad, tijdens de "Conferentie voor de stabilisatie van het Midden-Oosten" , georganiseerd door de Verenigde Staten. Het doel ervan was om een verenigd front tegen Iran te creëren. Amerikaanse vicepresident Mike Pence was aanwezig, net als minister Mike Pompeo, en Jared Kushner, senior adviseur voor zaken in het Midden-Oosten en schoonzoon van de bewoner van het Witte Huis. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kwam als interim-minister van Defensie en Buitenlandse Zaken. Op deze top, die meer dan 50 landen samenbracht, waren er delegaties onder leiding van ministers uit Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko, Oman, Jemen, Jordanië, terwijl Egypte en Tunesië onderministers stuurden. Afgezien van de afwezigen, kan Teheran rekenen op de steun of neutraliteit van Algerije, Libië, Soedan, Libanon, Syrië, Irak, Koeweit en Qatar, evenals die van Turkije, een niet-Arabische soennitische macht.
Gelijktijdig met de Poolse top was de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Sochi met zijn tegenhangers uit Iran en Rusland, Hassan Rohani en Vladimir Poetin, die daar bijeenkwamen voor een nieuwe ontmoeting van de triade van Astana over Syrië. Aan de andere kant accepteren de Verenigde Staten en Israël na de nederlaag van Daesh in Syrië de invloed van de sjiitische rode halve maan en Rusland, die zich nu uitstrekt van het centrum van Mesopotamië naar de Middellandse Zee, niet. Zou het kunnen dat de Top van Warschau niet alleen gericht is tegen Iran, maar ook tegen Putin's Rusland en China?
Laten we in volgorde werken en voor een moment terugkeren naar Warschau. Het is geen toeval dat de Verenigde Staten deze locatie kozen - in het noorden en tegelijkertijd in het oosten - om te praten over het Midden-Oosten. Washington heeft inderdaad Warschau beloofd dat het het aantal troepen uit "Fort Trump" zal verhogen om het aangekondigde gevaar van een Russische invasie tegen te gaan (in werkelijkheid alleen aangekondigd door het krachtige communicatieapparaat van de NAVO). Er is één voorwaarde: de Poolse overheid moet de contracten die ze al met het Chinese bedrijf Huawei heeft gesloten, annuleren voor de ontwikkeling van het 5G-netwerk. Washington weet dat wie de communicatiewet wint de wereld wint. Dus in Warschau, terwijl het voldoet aan de oorlogszuchtige impulsen van Bibi, het versterkt de NAVO langs de grens met Rusland, dat nu is omsingeld, en beschermt zijn inmiddels verouderde hegemonie van het Hemelse Rijk dat oprukt, en Europa opnieuw verdeeld.
Oost-Azië is nu de nummer 1 bedreiging voor Washington, maar de investeringen rond de nieuwe Zijderoute zijn wijdverbreid in Brussel, dat te midden van een economische en institutionele crisis niet bereid is de handel met Iran te onderbreken. Belangrijk in Warschau was de afwezigheid van de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de EU, Federica Mogherini, die momenteel werkt aan een nieuw financieel mechanisme dat Amerikaanse sancties tegen Teheran omzeilt. Italië is weliswaar vrijgesteld van VS-sancties, maar heeft al aankopen van Iraanse olie bevroren (misschien met aanhoudende hoop in de oliebronnen van Libië) en onmiddellijk gereageerd op de oproep van de VS door minister van Buitenlandse Zaken Enzo Moavero Milanesi naar Warschau te sturen.
Van de Europese landen was, naast Italië, was alleen het Verenigd Koninkrijk aanwezig, die minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt stuurde, die de geur van een 'harde Brexit' met zich meenam. Andere Europese landen waren aanwezig, maar met minder prominente delegaties. Aan de andere kant, dezelfde Israëlische militaire geheime diensten - merkt de Washington Post op, die ook wijst op een verder verschil van aanpak binnen het Amerikaanse establishment - onthulde op 13 februari dat Iran "de overeenkomst over kernenergie niet heeft geschonden", bevestigend wat enkele dagen eerder was verklaard door de Amerikaanse inlichtingendienst.


Daarom lijkt het erop dat deze keer de zeer efficiënte Israëlische inlichtingendiensten oponthoud hebben met het verstrekken van informatie aan Netanyahu die impulsief tweete: "Wat belangrijk is in deze ontmoeting - en het is geen geheim, omdat er veel zijn - is dat dit een open ontmoeting is met vertegenwoordigers van de belangrijkste Arabische landen, die samen met Israël zitten om het gemeenschappelijk belang te bevorderen: onze oorlog tegen Iran. " Maar toen kwam iemand tussenbeide om Bibi's krampachtige waanzin en zijn tweet te kalmeren, en dus met dezelfde snelheid waarmee het werd gepubliceerd, verdween het in de duistere onderwereld van het wereldwijde web. In zijn toespraak in Warschau beperkte de Israëlische premier zich dus tot het praten over de noodzaak om "Iran te bestrijden", onder meer resulterend in de aanstaande opening van diplomatieke betrekkingen door verschillende Arabische landen, waaronder Jemen, Oman en Bahrein. Het Tcefoah-plan van Jared Kushner, dat twee jaar in de wacht is gezet, is bijna onopgemerkt gebleven: de eens verdeelde Palestijnse kwestie is bijna irrelevant geworden.
Vanuit Warschau, ooit bekend vanwege de militaire alliantie tussen de voormalige Sovjetbloklanden, lijken de eerste stappen van de nieuwe Arabische NAVO tegen Iran vooruit te gaan. Het plan, bekend als de Strategische Alliantie voor het Midden-Oosten (MESA), zou zich moeten richten op de zwaargewichten van de Golf, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De oprichting van een regionaal anti-raketafweerschild, dat de Verenigde Staten en de Golfstaten jarenlang zonder resultaat hebben besproken, zou nu een haalbaar doel zijn. Israël is verantwoordelijk voor het begeleiden van het plan. Wat kunnen we verwachten? Het ergste.
Margherita Furlan is een onafhankelijke journalist, mede-oprichter van pandoratv.it. Gericht op het blootleggen van de leugens en propaganda in het reguliere media nieuws, houdt zij zich in het bijzonder bezig met het Midden-Oosten en de NAVO. Ga voor meer informatie en media-informatie naar http://margheritafurlan.com

UITNODIGING VOOR DE INTERNATIONALE CONVENTIE
VOOR HET ZEVENDE JUBILEUM VAN DE NAVO
No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace