Wednesday, March 6, 2019

NL - Manlio Dinucci -- " DE KUNST VAN OORLOG " -- Italiaanse Speciale Strijdkrachten in Camp Darby


 

Resultado de imagem para PICTURE OF logo of COMANDO DELLE FORZE SPECIALI DELL’ESERCITO


Italiaanse Speciale Strijdkrachten in Camp Darby
door: Manlio Dinucci

CHINESE  ENGLISH FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS ROMÎNAHet nieuws is nog niet officieel, maar is al besproken - vanaf oktober wappert de Italiaanse vlag over Camp Darby. Staan de Verenigde Staten op het punt het grootste arsenaal dat ze in de wereld buiten hun eigen land hebben te sluiten en geven Italië, het ongeveer 1.000 hectare gebied terug dat ze bezetten tussen Pisa en Livorno?

Helemaal niet. Ze zijn niet bezig met het sluiten, maar met het herstructureren van de basis om nog meer wapens te kunnen opslaan, en om de contacten met de haven van Livorno en de luchthaven van Pisa te vergroten.

Bij de herstructurering bleef een klein deel van het recreatiegebied ongebruikt: 34 hectare, nauwelijks meer dan 3% van de totale oppervlakte van het kamp. Dit is wat het Amerikaanse leger Europa heeft besloten terug te geven aan Italië, meer specifiek aan de Italiaanse minister van Defensie, om het productiever te gebruiken. Zo werd een overeenkomst opgesteld voor de overdracht naar dit gebied van het Comando delle Forze Speciali dell'Esercito (COMFOSE) dat momenteel is ondergebracht in de Caserne Gamerra in Pisa, het hoofdkantoor van het Centrum voor Parachute Training. Dit zijn de Krachten die steeds vaker worden gebruikt voor geheime operaties - ze infiltreren 's nachts in vreemd gebied, noteren de te raken doelen, elimineren ze met plotselinge acties door met parachutes te springen vanuit vliegtuigen of te springen vanuit helikopters, en verdwijnen dan zonder een spoor achter te laten anders dan de dood en vernietiging.

Italië, dat deze strijdkrachten vooral in Afghanistan heeft gebruikt, nam een beslissende stap in hun potentiëring toen het in 2014 de COMFOSE operationeel maakte - het telt nu vier regimenten onder een verenigd bevel - het 9e aanvalsregiment Col. Moschin en het 185e Folgore regiment voor het werven van doelen, het 28e communicatieregiment Pavie en het 4th Rangers Parachute Regiment.

Tijdens de inhuldiging ceremonie in 2014 werd aangekondigd dat de COMFOSE een "constante verbinding zou onderhouden met het Speciale Operaties Commando van het Amerikaanse leger", het belangrijkste Amerikaanse commando voor speciale operaties, samengesteld uit ongeveer 30.000 specialisten die met name in het Midden-Oosten werkzaam zijn.

In Camp Darby - zoals vorig jaar werd aangegeven door kolonel Erik Berdy, commandant van het Amerikaanse leger Italië - waren gezamenlijke trainingsoperaties al aan de gang met Amerikaanse en Italiaanse soldaten. De overdracht van COMFOSE naar een gebied van Camp Darby, dat wettelijk eigendom is van Italië, zal de volledige integratie mogelijk maken van Italiaanse en Amerikaanse speciale eenheden en hun gebruik in geheime operaties onder Amerikaans bevel. Dit alles onder dekking van het militaire geheim.

Het is daarom moeilijk om niet na te denken over de geschiedenis van geheime operaties in Camp Darby - het onderzoek van rechters Casson en Mastelloni onthulde dat Camp Darby sinds de jaren zestig de basis vormde voor het putchist netwerk gecreëerd door de CIA en de SIFAR ( Inlichtingendienst van de Italiaanse strijdkrachten) in het kader van het geheime Gladio-plan. De VS / NAVO-bases - schreef Ferdinando Imposimato, erevoorzitter van het Supreme Court of Cassation - leverden de explosieven voor de moordpartijen op Piazza Fontana, Capaci en de Via d'Amelio. In deze bases kwamen extreemrechtse - vleugel terroristen, NAVO-officieren, maffiosi, Italiaanse politici en vrijmetselaars bijeen aan de vooravond van de aanslagen.»
  
En toch maakt niemand, noch in het Parlement noch in de plaatselijke collectieven, maakt zich zorgen over de implicaties van de overdracht van Italiaanse speciale Strijdkrachten, die in Camp Darby onder Amerikaans bevel staan.

De gemeenten Pisa en Livorno, die respectievelijk van Pd naar Lega en M5S liepen, bleven doorgaan met de regio Toscane «de integratie van de Amerikaanse militaire basis van Camp Darby met de omringende gemeenschap te bevorderen.»

Een paar dagen geleden werd besloten om de websites van de lokale besturen te integreren met die van Camp Darby. Het Camp Darby-netwerk breidt zich steeds verder over het grondgebied uit. 

il manifesto,5 March 2019

Nederlandse Vertaling: Martien


UITNODIGING VOOR HET INTERNATIONALE CONGRES
VANWEGE HET 70e JUBILEUM VAN DE NAVO


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace