Monday, March 4, 2019

RO -- Cui Îi Serveste Acum Noul NATO Arab? de Margherita Furlan
Resultado de imagem para PICTURES OF Margherita Furlan
de Margherita Furlan

1 Martie 2019


"Iranul este principala amenințare în Orientul Mijlociu, și a confrunta Republica Islamică, este cheia pentru realizarea păcii în întreaga regiune". În timp ce Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, pronunța aceste cuvinte în Polonia, cu aceeași ocazie, pe 13 februarie, Iranul a fost lovit de un atac kamikaze: 42 de militari ai Garzii Revoluționare, au fost uciși în provincia de sud-est din Sistan și din Baluchistan. Revendicarea a provenit de la grupul jihadist sunnit Jaish al-Adl, care a decis să atace, în timp ce țara sărbătorea cea de-a 40-a aniversare a Revoluției Islamice. În tăcerea aproape totală a comunicării noastre mediatice.

„Nu este o simpla coincidență faptul ca Iranul sa fie lovit de teroare, în ziua în care circul din Varșovia începe - a scris într-un tweet, Ministrul Afacerilor Externe iranian, Mohammad Javad Zarif – mai ales atunci când suporterii chiar ai acestor teroriști, aplauda pe străzile Varșoviei. Zarif nu trece neobservat în prezența fostului primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, în protestele Mujahedinilor si Khalq de-a lungul străzilor capitalei poloneze, în timp ce se desfasura Conferința pentru Stabilizarea Orientului Mijlociu, promovata și organizata de Statele Unite. Scopul acesteia: a crea un front unit împotriva Iranului. Erau prezenți Vice-Președintele Mike Pence, Secretarul de Stat, Mike Pompeo, și Consilierul pentru Afacerile din Orientul Mijlociu, precum și ginerele locatarului Casei Albe, Jared Kushner. În Varșovia se afla de asemenea, în calitate de Ministru al Apărării și al Afacerilor Externe, interimar, Primul Ministrul al Israelului, Benjamin Netanyahu.

La summitul care a reunit peste 50 de țări, au participat delegații conduse de Miniștrii Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Bahrain-ului, Maroc-ului, Oman-ului, Yemen-ului, Iordaniei. Cu toate ca, Egiptul și Tunisia au trimis Vice-Miniștrii. Socotind absentele, Teheranul poate conta cu sprijinul sau neutralitatea Algeriei, Libiei, Sudan-ului, Liban-ului, Siriei, Irak-ului, Kuweit-ului, Qatar-ului și Turciei, puterea sunita ne-araba.

În sincronie cu summit-ul polonez, Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, se afla la Soci cu omologii săi din Iran și Rusia, Hassan Rohani și Vladimir Putin, reuniti pentru o nouă reuniune a trio-ului Astana, privind Siria. Pe de altă parte, după înfrângerea Daesh-ului în Siria, Statele Unite și Israel-ul nu s-au resemnat în fata influenței semilunei roșii șiite și a Rusiei, care se extinde acum din inima Mesopotamiei, pîna la Marea Mediterană. Nu înseamna atunci că, Summit-ul de la Varșovia a fost îndreptat nu numai împotriva Iranului, ci și împotriva Rusiei lui Putin și împotriva Chinei?

Să mergem cu ordine, și să ne întoarcem pentru o clipă, la Varșovia. Nu este la întîmplare faptul că, Statele Unite au ales un loc atât de departe, în nord, și în același timp, atît la est, pentru a vorbi despre Orientul Mijlociu. De fapt, Washingtonul i-a promis Varșoviei, să marească numărul de trupe "Fort Trump" contra anunțului (de fapt, doar prin puternica forța de comunicare a NATO) de pericol de invazie rusească. Cu o condiție: ca guvernul polonez să anuleze contractele deja semnate, cu compania chineză Huawei pentru dezvoltarea rețelei de-a 5-a generație. Washingtonul este conștient de faptul că, cine va cuceri războiul comunicațiilor, va controla lumea. Astfel, la Varșovia, în timp ce satisface dorințele conflictuoase ale lui Bibi, întărește pe NATO la granița cu Rusia, acum înconjurata, și protejează hegemonia acum în declin, împotriva Imperiului Ceresc, care avanseaza și împarte, din nou, Europa .

Asia de Est este acum principala amenințare la adresa Washingtonului, însa investițiile care gravitează în jurul noului Drum al Mătăsii, creaza invidie la Bruxelles, care, în plina criza economica și instituționala, nici măcar nu este dispusa să întrerupă tranzactiile comerciale cu Iranul. A fost semnificativa, la Varsovia, absența Înaltei Reprezentante a Politicii Externe a UE, Federica Mogherini, care lucrează la un nou mecanism financiar, care ocoleste sancțiunile SUA, împotriva Teheranului. Cu toate acestea, Italia, scutita de sancțiuni din partea SUA, a înghețat deja achiziționarea de petrol iranian (poate încă cu speranța în zacamintele de petrol din Libia?), si a răspuns, în mod neașteptat și imediat, la apelul SUA, trimițând la Varsovia, pe Ministrul Afacerilor Externe, Enzo Moavero Milanesi.

Printre țările europene, pe lângă Italia, a fost prezent, împreună cu Ministrul Afacerilor Externe, Jeremy Hunt, printre altii, doar Marea-Britanie, pe calea mirosului "Brexit-ului dur". Alte țări europene au decis să fie acolo, dar cu delegații cu profil redus. Pe de altă parte, aceleași servicii secrete militare ale Israel-ului, - arată Washington Post, care de asemenea subliniază, o noua lacuna de abordare, în cadrul lui ‘establishment’ american – si dezvăluie, ca exact pe 13 Februarie, Iranul "nu a încălcat acordul asupra energiei nucleare ", confirmând ceea ce a fost declarat de serviciile secrete americane, cu câteva zile mai devreme.Se pare deci, că de această dată, super-eficientele servicii secrete israeliene, au întîrziat sa-i furnizeze informații lui Netanyahu, care într-un impuls, a twitat: Ceea ce este important la acest summit - si nu este un secret, pentru că există multe - este că aceasta este un reuniune deschisă cu reprezentanții principalelor țări arabe, care stau reunite împreună cu Israelul pentru a promova interesul comun : “războiul contra Iranului”. Însa atunci cineva a intervenit pentru a calma frenezia spasmodică a lui Bibi; și tweet-ul, cu aceeași viteză cu care a fost a publicat, a dispărut în sub-lumea întunecată a world wide web-ului. Primul-Ministru israelian, în discursul său de la Varșovia, sa limitat sa vorbeasca despre necesitatea de a lupta împotriva Iranului, menționând, printre altele, viitoarea deschidere a relațiilor diplomatice din partea mai multor țări arabe, între care: Yemen, Oman, Bahrein. Planul Tcefoah, a lui Jared Kushner, asteptat în urmă cu doi ani, a trecut aproape neobservat: problema palestiniană, care mai înainte era divizionară, a devenit aproape irelevantă.

Din Varsovia, cunoscuta odata pentru alianta militara între tarile din fostul Bloc sovietic, acum par a fi dati primii pasi ai noului NATO arab, impotriva Iranului. Planul, cunoscut sub numele de Alianta Strategica a Orientului Mijlociu (MESA), va concentra partile grele ale Golf-ului, Arabiei Saudite și a Emiratelor Arabe Unite. Crearea unui scut antirachetă de apărare regională, pe care Statele Unite și țările Golf-ului l-au discutat de ani de zile fără rezultate, ar fi acum un obiectiv realizabil. Israelul este responsabil pentru orientarea planului. La ce ne putem aștepta? La cel mai rău.

Margherita Furlan, jurnalistă independentă, co-fundatoarea lui pandoratv.it. Direcționată în expunerea minciunilor și propagandei principalelor știri ale comunicării mediatice, abordeaza în special problemele Orientului Mijlociu și ale NATO. Pentru mai multe informații și probleme de comunicare media, vă rugăm să mergeți la: http://margheritafurlan.com 

INVITAȚIE LA
CONVENȚIA INTERNAȚIONALĂ PENTRU
  A 70-a ANIVERSARE A NATO

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace