Sunday, October 13, 2019

DANSK -- Manlio Dinucci -- “Krigskunst” -- 70 års dagen for Folkerepublikken Kina: Sletning af historien“Krigskunst”
70 års dagen for Folkerepublikken Kina: Sletning af historien
af Manlio Dinucci

For 70 år siden, 1. oktober 1949, udråbte Mao Zedong Folkerepublikken Kina ved Tien An Men Porten (Den himmelske freds port). Årsdagen fejres i dag med en militærparade foran den historiske port i Beijing. Fra Europa til Japan og USA præsenterer mainstream medierne det som en opvisning af militær styrke fra en truende magt. Praktisk talt ingen husker de dramatiske historiske episoder, som førte til det Nye Kinas fødsel.
Således forsvandt Kina, reduceret til en koloni- og semi-kolonistat, undertrykt, udnyttet og opløst, siden midten af det 19. århundrede af de europæiske magter (Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Belgien, Østrig og Italien), af tsar-Rusland, af Japan og af USA. Således blev det blodige kup - senere støttet af engelske og amerikanske stater - udført i 1927 af Chiang Kai-shek, slettet af historien, som udryddede en stor del af kommunistpartiet (stiftet i 1921) og dræbte hundrede tusinder arbejdere og bønder. Der er ingen omtale af den Røde Hærs "lange march", som begyndte i 1934 som et katastrofalt tilbagetog og som blev omdannet af Mao Zedong til en af de største politiske og militære bedrifter i historien. Vi glemmer aggressionskrigen mod Kina udløst af Japan i 1937: japanske tropper besætter Beijing, Shanghai og Nanjing og dræber mere end 300.000 civile i Nanjing, mens mere en ti byer angribes med biologiske våben. Historien om den anti-japanske Forenede Front, som kommunistpartiet danner med Kuomintang (Kinas nationale folkeparti): Kuomintang tropper, bevæbnet af USA, bekæmper på den ene side japanske invasionsstyrker og indfører på den anden side en embargo på de områder, der er befriet af den Røde Hær og koncentrerer den japanske offensiv mod dem; kommunistpartiet, som gik fra 40.000 til 1,2 millioner medlemmer, leder de folkelige styrker fra 1937 til 1945 i en krig, som i større og større grad udmatter den japanske hær. Det er ikke anerkendt, at med dens modstand, som koster mere en 35 millioner liv, er Kina en afgørende bidrager til Japans nederlag, som efter at være slået i Stillehavet af USA og i Manchuriet af USSR overgiver sig [til USA] i 1945 efter atombomberne over Hiroshima og Nagasaki. Hvad, der sker strakts efter Japans nederlag, er skjult: ifølge en plan besluttet i Washington forsøger Chiang Kai-shek at gentage det, han gjorde i 1927, men hans styrker, bevæbnet og støttet af USA, står over for Folkets Befrielseshær på omkring en million mand og en milits på 2,5 millioner, som bakkes op af en bred befolkning. Omkring 8 millioner Kuomintang soldater bliver dræbt eller fanget, og Chiang Kai-shek flygter til Taiwan under amerikansk protektion.
Det er i en ekstrem sammenfatning vejen, der førte til Folkerepublikken Kinas fødsel for 70 år siden. En historie, som sjældent eller slet ikke er dækket i vores skolebøger, som er præget af en indskrænket euro-centrisk vision af verden, som er mere og mere anakronistisk. En historie bevidst slettet af politikere og meningsdannere, fordi den udstiller imperialismens forbrydelser og sætter de europæiske magter, Japan og USA på anklagebænken: de "store demokratier" i Vesten, som erklærer sig selv for øverste dommere med retten til at fastslå på basis af deres kanoner hvilke lande, der er demokratiske og hvilke, der ikke er.
Men vi befinder os ikke længere i tiden med "koncessioner" (byområder under fremmed administration), hvilket disse magter havde pålagt Kina, da indgangen til Huangpu Parken i Shanghai blev "forbudt for hunde og kinesere".
Oversættelse: MV


FIRENZE DEKLARATIONEN
FOR EN NATO EXIT INTERNATIONAL FRONT
Manlio Dinucci
Geograf og geopolitisk videnskabsmand. Hans seneste bøger er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018;InternationalPris for Geostrategisk Analyse, der blev tildelt den 7. juni 2019 af Mexico's journalister, A.C.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace