Tuesday, October 29, 2019

DANSK -- Manlio Dinucci -- « Krigskunst » -- F-35 kampflyene var en del af Pompeos hemmelige dagsorden i Rom


« Krigskunst »

F-35 kampflyene var en del af Pompeos hemmelige dagsorden i Rom
af Manlio DinucciF-35 stealth jagerflyet er ikke blot usynlig for radarer, men også for politik - der er ingen spor af det overhovedet i pressemeddelelser fra udenrigsminister Mike Pompeos møder i Rom. Corriere della Sera afslører imidlertid, at Pompeo bad Italien om at betale restancerne på de jagerfly, der allerede var erhvervet og om at få gang i ordrerne for yderligere køb, og han fik fra premierminister Giuseppe Conte forsikring om, at "vi vil være loyale over for vores aftaler".

Til dato har Italien købt fjorten F-35 jagerfly fra det amerikanske Lockheed Martin, hvoraf 13 allerede er leveret og er "fuldt finansieret". Dette blev specificeret for senatet 3. juni af den daværende forsvarsministeren Elisabetta Trenta (Femstjernebevægelsen), som annoncerede yderligere køb, som ville bringe det totale antal fly op på 28 i løbet af 2022.

Italien har givet tilsagn om køb af 90 F-35'ere til et estimeret beløb af ca. 14 milliarder euro.

Til denne udgift må tilføjes den løbende opdatering af jagerflyenes software (alle operationelle programmer), hvilket Lockheed Martin har eneretten til. Hvis man kun medregner programmerne til jagerflyene, som allerede er købt indtil nu, skal Italien bruge omkring en halv milliard euro.

Italien er ikke kun køber, men også producent af F-35'erne som partner på anden niveau. Selskabet Leonardo (tidligere Finmeccanica) - den største italienske militærindustri, hvoraf økonomi- og finansministeriet er hovedaktionær med en andel på ca. 30% - står for montering og tests af F-35'erne, som er bestemt for Italien og Holland, på Faco di Cameri anlægget (Piedmont).

Leonardo producerer også komplette vinger til flyene, som er blevet samlet i USA, idet de bruger materialer produceret på fabrikker i Foggia (Puglia), Nola (Campania) og Venegono (Lombardiet). Den amerikanske regering har udvalgt fabrikken i Cameri til at være det europæiske regionale center for vedligeholdelse og opdatering af fuselagen.

Jobs på Faco fabrikken tæller omkring tusind mand, hvoraf mange er usikre, totalt omkring en sjettedel af de budgetterede. Omkostningen ved opførelse af fabrikkerne og købet af kampflyene ligger langt over summen nævnt i kontrakterne stipuleret af italienske selskaber til produktion af F-35'erne, og vi må ikke glemme, at mens profitten næsten udelukkende går til private selskabers pengekister, tages pengene fra det offentlige budget, hvilket får det italienske militærbudget op på 70 millioner euro pr. dag.

Udenrigsminister Mike Pompeo understregede på møderne med præsident Mattarella og premierminister Conte nødvendigheden for Italien og andre europæiske lande af at "øge deres investeringer til NATO's fælles forsvarsprogram". Uden tvivl kom denne anmodning på fortrolige møder fra Pompeo ikke på en diplomatisk måde, men snarere som en ordre. Mens udenrigsministeriet smigrer Italien for at have "budt mere end 30.000 mand stort militært personel og Pentagon ansatte velkommen på fem store baser og mere end halvtreds mindre installationer", ville Mike Pompeo på fortrolige møder uden tvivl have anmodet om installationen af andre militærbaser i Italien (måske i bytte for nogle amerikanske toldlettelser på italiensk parmesan). Der var uden tvivl på Pompeos hemmelige dagsorden også forberedelsen til den kommende ankomst til Italien af de nye amerikanske B61-12 atombomber, som skal erstatte de nuværende B-61 bomber.

Nye atombomber designet specielt til F-35A jagerbomberne, inklusiv seks, der tilhører det italienske luftvåben, blev godkendt i oktober af NATO til at være fuldt operationelle.

Mike Pompeo tog sig ikke kun af materielle sager, som F-35'eren og parmesan, i Rom. På et symposium i Vatikanet 1. oktober holdt han en "prædiken" om Menneskelig værdighed og tro i frie samfund [1]: han udtalte, at "USA ankom lidt senere end Sankt Peter, men siden vi har været her, har vi altid beskyttet religiøs frihed" og med det "menneskelig værdighed". Han beskyldte Kina, Cuba, Iran og Syrien for at undertrykke den frihed. Disse ord blev udtalt foran et stort kors af en hellig mand, som, da han blev leder af CIA, erklærede over for Kongressen, at han agtede at overveje "genindførelsen af waterboarding (en nær-død drukningsteknik) og andre hårde forhørsmetoder, med andre ord tortur.

il manifesto8. oktober 2019
Oversættelse: MV


FIRENZE DEKLARATIONEN
FOR EN NATO EXIT INTERNATIONAL FRONT

Manlio Dinucci

Geograf og geopolitisk videnskabsmand. Hans seneste bøger er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018;InternationalPris for Geostrategisk Analyse, der blev tildelt den 7. juni 2019 af Mexico's journalister, A.C.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace