Tuesday, October 29, 2019

NL -- Manlio Dinucci -- « De kunst van de oorlog " -- De F-35's maakten deel uit van Pompeo's geheime agenda in Rome« De kunst van de oorlog "
De F-35's maakten deel uit van Pompeo's
geheime agenda in Rome
door: Manlio DinucciDe F-35 is in staat om zich niet alleen te verbergen voor radar, maar ook voor politiek - er is geen enkel spoor van dit alles terug te vinden in verslagen van de vergaderingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in Rome. De Corriere della Sera onthult echter dat Pompeo Italië gevraagd heeft om de achterstallige betalingen te betalen voor de reeds verkregen gevechtsvliegtuigen en om de orders voor toekomstige verkopen te deblokkeren, en dat hij van premier Giuseppe Conte de verzekering heeft gekregen dat «we trouw zullen blijven aan onze afspraken ».
Tot op heden heeft Italië veertien F-35 gevechtsvliegtuigen gekocht van het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin, waarvan er dertien, reeds geleverde, "volledig gefinancierd" zijn. Dit werd op 3 juni door de toenmalige minister van Defensie, Elisabetta Trenta (M5S), aan de Senaat meegedeeld, die verdere verkopen aankondigde die het totale aantal vliegtuigen tegen het jaar 2022 op achtentwintig zouden brengen. Italië heeft ermee ingestemd negentig F-35's te kopen voor een geschat bedrag van ongeveer 14 miljard euro. Bij deze kosten komen nog de kosten van het voortdurend updaten van de gevechtssoftware (alle operationele programma's) waarvoor Lockheed Martin de exclusiviteit heeft. Als alleen de programma's voor de tot nu toe aangekochte gevechtsvliegtuigen worden meegerekend, moet Italië nu al ongeveer een half miljard euro uitgeven. Italië is niet alleen de koper, maar ook de bouwer van de F-35, als tweede niveau partner. Het bedrijf Leonardo (ex-Finmeccanica) - de belangrijkste grote Italiaanse militaire industrie, waarvan het ministerie van Economie en Financiën de enige aandeelhouder is, met een percentage van ongeveer 30% - beheert de assemblagelijn en test de F-35's op de site in Faco di Cameri (Piemonte), de bron van de gevechtsvliegtuigen bestemd voor Italië en Nederland.
Leonardo produceert ook complete vleugelstructuren voor de vliegtuigen die in de Verenigde Staten zijn geassembleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen die in vestigingen in Foggia (Puglia), Nola (Campanië) en Venegono (Lombardije) zijn geproduceerd. De Amerikaanse regering heeft de vestiging in Cameri gekozen als Europees regionaal centrum voor het onderhoud en de modernisering van de romp.
De fabriek van Faco telt ongeveer duizend banen, waarvan er vele onzeker zijn, een totaal van ongeveer een zesde van de geplande banen. De kosten voor de bouw van de vestigingen en de aankoop van de gevechtsvliegtuigen zijn veel hoger dan het bedrag dat in de contracten van de Italiaanse bedrijven voor de productie van de F-35's wordt genoemd - en we mogen niet vergeten dat de winsten bijna uitsluitend naar de schatkist van de particuliere bedrijven gaan, maar dat het geld uit publieke middelen wordt gehaald (overheidsbegroting) , wat de Italiaanse militaire uitgaven opdrijft tot het huidige bedrag van 70 miljoen euro per dag.
Staatssecretaris Mike Pompeo benadrukte in zijn ontmoetingen met president Mattarella en Premier Conte de noodzaak voor Italië en andere Europese landen om "hun investeringen in het collectieve defensieprogramma van de NAVO te verhogen". Het lijdt geen twijfel dat dit verzoek van Pompeo in privé-vergaderingen niet op een diplomatieke wijze, maar op een ordelijke manier werd gedaan. Terwijl het ministerie van Buitenlandse Zaken Italië zonder twijfel complimenteert met het feit dat het "meer dan 30.000 militairen en werknemers van het Pentagon in vijf grote bases en meer dan vijftig kleine installaties heeft verwelkomd", zou Mike Pompeo tijdens privé-bijeenkomsten de installatie van andere militaire bases in Italië hebben geëist (misschien in ruil voor een V.S. belastingverlaging voor het Italiaanse Parmezaanse leger).
Ongetwijfeld was er in Pompeo's geheime agenda ook de voorbereiding voor de op handen zijnde komst van de nieuwe Amerikaanse B61-12 kernbommen in Italië, die de huidige B-61's zullen vervangen.
Nieuwe kernwapens, met name gepland voor de F-35A jachtbommenwerpers, waaronder zes van de Italiaanse Aeronaval, werden in oktober door de NAVO goedgekeurd als zijnde volledig operationeel.
Mike Pompeo zorgde niet alleen voor materiële zaken in Rome, zoals de F-35 en Parmesan. Op een symposium van het Vaticaan op 1 oktober houdt hij een preek over de menselijke waardigheid en het geloof in vrije samenlevingen [1] : hij verklaart dat "de Verenigde Staten iets later zijn aangekomen dan de heilige Petrus, maar dat wij sinds wij hier zijn, de vrijheid van godsdienst altijd hebben beschermd" en daarmee ook de "menselijke waardigheid". Hij beschuldigt China, Cuba, Iran en Syrië ervan deze vrijheid te verstikken. Deze woorden worden uitgesproken voor een groot kruis, door een heilige man die, toen hij hoofd van de CIA werd, aan het Congres verklaarde dat hij "de herintroductie van waterboarding (een bijna-dood door verdrinkingstechniek) en andere maatregelen van extreme ondervraging", met andere woorden, marteling, in overweging wilde nemen.
il manifesto, 8 October 2019 https://www.voltairenet.org/squelettes/elements/images/ligne-rouge.gif
Vertaling: Martien

DECLARATIE VAN FLORENCE

Manlio Dinucci

Geographer and geopolitical scientist. His latest books are Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Premio internazionale per l'analisi geostrategica assegnato il 7 giugno 2019 dal Club dei giornalisti del Messico, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace