Friday, October 25, 2019

DANSK -- Manlio Dinucci -- NATO bag det tyrkiske angreb i Syrien

NATO bag det tyrkiske angreb i Syrien
af Manlio Dinucci

Flere medlemmer af NATO græder for tiden krokodilletårer over kurdernes forfærdelige skæbne og camouflerer således det faktum, at de faktisk havde givet grønt lys til "Operation Fredskilde" på forhånd. For at fjerne enhver tvivl rejste Alliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg, selv til Ankara, tre dage efter kampene var begyndt for at erklære NATO's støtte til Tyrkiet.

Voltaire Network | Rom (Italien) | 15. oktober 2019


JPEG - 49.4 ko

Jens Stoltenberg, Recep Tayyip Erdoğan og Mevlüt Çavuşoğlu, 11. oktober 2019, 
i det Hvide Palads i Ankara.

Tyskland, Frankrig, Italien og visse andre lande, der som medlemmer af EU fordømmer Tyrkiet for dets angreb i Syrien, er sammen med Tyrkiet medlemmer af NATO, som, da angrebet allerede var indledt, erklærede dens støtte til Ankara. Alliancens generalsekretær Jens Stoltenberg gjorde denne støtte officiel under et møde den 11. oktober i Tyrkiet med præsident Erdoğan og udenrigsminister Çavuşoğlu [1].

"Tyrkiet ligger på frontlinien i denne ekstremt ustabile region - ingen andre allierede har lidt flere terrorangreb end Tyrkiet, intet andet land er mere udsat for volden og uroen fra Mellemøsten", sagde Stoltenberg og anerkendte herved, at Tyrkiet har "legitime bekymringer over dets egen sikkerhed". Efter diplomatisk at have foreslået "moderat handling", sagde Stoltenberg, at Tyrkiet er en "magtfuld NATO allieret, vigtig for vores kollektive forsvar" og at Alliancen er "stærkt optaget af forsvaret af dens sikkerhed". Til dette formål har NATO forøget dens luft- og flådetilstedeværelse i Tyrkiet og har investeret mere end 5 milliarder i baser og militær infrastruktur. Derudover har den installeret et vigtigt kommandocenter (ikke nævnt af Stoltenberg) - LandCom - som har ansvaret for koordinering af allierede landstyrker.

Stoltenberg understregede vigtigheden af "missilforsvarssystemer", anvendt af NATO for at "beskytte Tyrkiets grænser mod syd", som skal leveres i rotation af de allierede. I den forbindelse takkede udenrigsminister Çavuşoğlu specielt Italien. Jo, siden 2016 har Italien anvendt "luftforsvarssystemet" Samp-T, co-produceret med Frankrig, i Tyrkiets sydøstlige provins Kahramanmaras.

En Samp-T enhed består af et kommando- og kontrolkøretøj og seks våbenleveringskøretøjer udstyret med otte missiler. Udstationeret i grænseregionen tæt på Syrien er de i stand til at nedskyde ethvert fly i Syriens luftrum. Deres funktion er derfor alt andet end defensiv. I juli drøftede det italienske parlament og senat, på baggrund af beslutninger taget af de fælles udenrigskommissioner, udvidelsen af italienske missilers tilstedeværelse i Tyrkiet indtil 31. december.

Foruden dette afslørede Stoltenberg, at møder for tiden holdes mellem Italien og Frankrig, co-producenter af Samp-T missilsystemet, som Tyrkiet håber at købe. Så på grundlag af et dekret annonceret af udenrigsminister Di Maio om blokering af våbeneksport til Tyrkiet, må Italien straks fjerne Samp-T missilsystemet fra tyrkisk territorium og indvillige i ikke at sælge til Tyrkiet.

Således fortsætter det tragiske politiske teater, og syrisk blod fortsætter med at flyde. De personer, der i dag hævder at være rystet over de nye massakrer og kræver blokering af våbeneksport til Tyrkiet, er de samme personer, som kiggede den anden vej, da New York Times selv offentliggjorde en detaljeret undersøgelse af CIA netværket [2], hvorigennem store mængder af våben til den hemmelige krig i Syrien ankom til Tyrkiet, og Kroatien [3]. Efter at have ødelagt den jugoslaviske føderation og Libyen, forsøgte NATO den samme taktik i Syrien. Angrebsstyrken bestod af en væbnet horde af islamistiske grupper (betegnet af Washington indtil for nylig som 'terrorister') fra Afghanistan, Bosnien, Tjekkiet, Libyen og andre lande. De samledes i de tyrkiske provinser Adana og Hatay, regioner, der grænser op til Syrien, hvor CIA har åbnet centre til militær træning. Kommandocentret for disse operationer befandt sig ombord på NATO skibe i Alexandrettas havn.

Alle disse informationer er glemt, og Tyrkiet præsenteres af NATO's generalsekretær som den allierede, "der er mest udsat for volden og uroen fra Mellemøsten".

Manlio Dinucci

[1] « Déclaration de Jens Stoltenberg préparant l’opération « Source de paix » (Jens Stoltenbergs erklæring som forberedelse til operation "Fredskilde") », af Jens Stoltenberg, Réseau Voltaire, 11. oktober 2019.

[2] « Arms Airlift to Syria Rebels Expands, With Aid From C.I.A. » (Våbenluftbro til syriske oprørere udvides, med hjælp fra CIA), af C. J. Chivers og Eric Schmitt, The New York Times, 14. marts 2013.
[3] “Ponte aereo Cia per armare i «ribelli»” (CIA luftbro til bevæbning af "oprørere"), af Manlio Dinucci, Il Manifesto (Italien) , Rete Voltaire, 29. marts 2013.

Oversættelse: MV

Source
Il Manifesto (Italy)FIRENZE DEKLARATIONEN
FOR EN NATO EXIT INTERNATIONAL FRONT

Manlio Dinucci

Geograf og geopolitisk videnskabsmand. Hans seneste bøger er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018;InternationalPris for Geostrategisk Analyse, der blev tildelt den 7. juni 2019 af Mexico's journalister, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace