Saturday, July 13, 2019

RO -- Manlio Dinucci --«ARTA RAZBOIULUI» -- Farsa relatiilor cu Rusia


At a dinner attended by representatives of the Russian-Italian Civil Society Dialogue Forum.
«ARTA RAZBOIULUI» --
Farsa relatiilor cu Rusia
Manlio Dinucci
Starea relațiilor dintre Italia și Rusia este "excelentă": a declarat Prim-ministrul Conte, când la primit pe Președintele Putin la Roma. Mesajul este reconfortant, de fapt, soporific în relatie cu opinia publică. Ne limitam fundamental, la starea relațiilor economice.

Rusia, unde functioneaza 500 de companii italiene, este a cincea piață extra-europeană pentru exporturile noastre, și furnizează 35% din cererea italiană de gaze naturale. Inter-schimbul - precizează Putin, - a fost de 27 de miliarde de dolari în 2018, iar în 2013 a ajuns la 54 de miliarde. Deci, acesta a redus la jumătate ceea ce Conte numește ca "deteriorarea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană, care a condus la sancțiunile europene" (hotarîte, de fapt la Washington).

Cu toate acestea, există o "relație intensă la toate nivelurile" între cele două țări. Tonuri linistitoare care reflectă vizita lui Conte la Moscova în 2018, și vizita Primului ministru Renzi, la St Petersburg, în 2016, când  a garantat că "expresia Războiul Rece, se afla în afara contextului Istoriei și a realității". Astfel, farsa continua.

În relațiile cu Rusia, Conte (ca si Renzi, în 2016) se prezintă doar, în straiele de Sef de Guvern al unei țări din Uniunea Europeană, ascunzîndu-se în spatele aderării Italiei la NATO, sub comanda Statelor Unite, considerat un "aliat privilegiat". "Aliatul privilegiat", pe urmele căruia este situată Italia. La masa conversațiilor dintre Italia și Rusia, continua sa ia loc, ca invitat de piatra,"aliatul privilegiat" sub jurisdictia caruia se situeaza Italia.

Guvernul Conte declară "excelenta" starea relațiilor cu Rusia, când, doar de-abea cu o săptămână în urmă, la sediul NATO, a acuzat din nou Rusia de încălcarea Tratatului INF (pe baza "dovezilor" oferite de Washington) aliniindu-se cu decizia Statelor Unite de a distruge Tratatul, pentru a instala în Europa, noi rachete nucleare de distanta intermediara, tintite în directia Rusiei.

La 3 iulie, cu o zi înainte de vizita lui Putin în Italia, a fost publicat la Moscova decretul-lege semnat de el, care a suspendat participarea Rusiei la Tratat: o măsură preventivă înainte ca Washingtonul să iasă definitiv, la 2 August.

                 Ø      Putin, el însuși a avertizat că, dacă SUA vor pune noi arme nucleare în                            Europa în jurul Rusiei, aceasta, va îndrepta rachetele sale, spre                                  zonele în care vor fi situate.

Ø  Astfel, de asemenea previne Italia, care se pregătește să găzduiască, începând cu 2020, noile bombe nucleare B61-12 la dispozitia forței aeriene italiene, sub comanda SUA.

Ø  Cu o săptămână înainte de confirmarea starii „excelente“ a relațiilor cu Rusia, guvernul Conte a confirmat participarea Italiei la forța NATO, sub comanda SUA, a 30 de nave de război, 30 de batalioane și 30 de escadrile de aer, care pot fi instalate în 30 de zile în Europa, împotriva Rusiei, începând din 2020.

Ø  Mereu în rol anti-Rusia, nave italiene participă la exercițiile NATO, a războiului submarin; forțe mecanizate italiene fac parte din grupul de luptă NATO din Letonia, și brigada blindată Ariete, a practicat timp de două săptămâni în Polonia, în timp ce luptătorii italieni Eurofighter Typhoon se gasesc instalati în România și în Letonia.

Toate acestea confirmă faptul că politica externă și militară a Italiei nu este decisă în Roma, ci în Washington, în ciuda "suveranității" atribuite actualului guvern.

Relațiile economice cu Rusia și chiar cu China, sunt asezate pe nisipurile miscatoare ale dependenței italiene, de deciziile strategice ale Washingtonului. Este suficient să ne amintim, cum în 2014, prin ordinul Washingtonului, a fost distrusă conducta South Stream Rusia-Italia, cu pierderi de miliarde de euro pentru companiile italiene. Cu tăcerea absolută și cu consimțământul guvernului italian.

il manifesto, 09 iulie 2019

Tradus: Light Journalist 


«DICHIARAZIONE DI FIRENZE»
Per la creazione di un fronte internazionale NATO EXIT in tutti i paesi europei della NATO

DANSK DEUTSCH ENGLISH ESPAÑOL  FRANÇAIS ITALIANO  NEDERLANDS
PORTUGUÊS ROMÎNA SLOVENSKÝ SVENSKA TÜRKÇE РУССКИЙ 
СРПСКИ  
Manlio Dinucci
Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017; L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.

  No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace