Thursday, July 18, 2019

DANSK – Manlio Dinucci -- « KRIGSKUNST » -- Kapløbet om dominans i rummet


« KRIGSKUNST »
Kapløbet om dominans i rummet
af Manlio Dinucci"Den flyvende mand betog Paris ved 14. juli paraden" - overskrifter som denne blev brugt til at beskrive Frankrigs militærparade på Champs-Élysées. Som sædvanligt fik vi det indtryk, at vi blev informeret om alt, ned til mindste detalje.

Men "big news" (mainstream medierne) skjuler alt det for os, som vi egentlig burde vide. For eksempel var præsident Emmanuel Macron to dage før paraden til stede på havnen i Cherbourg for at deltage i søsætningen af en atomangrebsundervandsbåd, Suffren, det første fartøj i den nye Baracuda serie, bygget i et tiårs program til en pris af 9 milliarder euro. Undervandsbåden, udrustet med langdistance krydsermissiler med både konventionel og nuklear kapacitet og udstyret med en miniundervandsbåd til specialstyrke operationer, blev beskrevet af admiral Christophe Prazuck som en "jæger født til at bekæmpe vores fjender".

Blandt de 700 internationale gæster ved søsætningsceremonien var den australske forsvarsminister Linda Reynolds, som havde underskrevet en kontrakt om køb af 12 franske angrebsundervandsbåde. I Australien er der for tiden en igangværende diskussion om dets mulighed for at forlade traktaten om forbud mod atomvåben (TPNW) for at bygge dets eget atomarsenal. Australien, en partner i NATO, er modstander af traktaten, som blev godkendt i juli 2017 af FN's generalforsamling med 122 stemmer for. Indtil nu er den blevet underskrevet af 70 lande, men kun ratificeret af 23 (bl.a. Østrig, Cuba, Mexico, New Zealand, Sydafrika og Venezuela), mindre end halvdelen af de 50 underskrifter, der er nødvendig for dens implementering.

Sverige, som havde godkendt den i 2017, har bekendtgjort, at det heller ikke vil underskrive traktaten - en beslutning, bag hvilken man kan mærke NATO's indflydelse, den svorne fjende af traktaten om forbud mod atomvåben (TPNW).

Mens atomnedrustning ses skrevet på papir, øges muligheden for spredning, ligesom risikoen for, at våbenkapløbet vil blive forstærket på kvalitativt niveau. Dette blev bekræftet af præsident Macrons meddelelse, dagen før 14. juli paraden, om, at Frankrig i september vil oprette en ny national kommando til dets militære rumstyrke, med en primær finansiering på 3,6 milliarder euro over 6 år.

"Den nye rum- og militærdoktrin, som blev foreslået mig af ministeren, og som jeg godkendte, vil sætte os i stand til at sikre vores forsvar af rummet og fra rummet" [1], erklærede præsident Macron. Så militariseringen af rummet bliver intensiveret, et område af øget strategisk vigtighed, forudsat at hovedvåbensystemerne, begyndende med atomvåben, afhænger af rumsystemerne.

Med dets nye rumkommando placerer Frankrig sig i kølvandet på USA. I februar underskrev præsident Trump et direktiv, der sigter mod en formel etablering af US Space Force, en styrke specifikt designet til militære operationer i rummet, frem for alt rettet mod Rusland og Kina. Ved at overgive kommandoen af den nye styrke til luftfartssektoren definerer senatets Armed Services Committee rummet som et "område, hvor der kan føres krig". Møderne, indkaldt af FN i marts i et forsøg på at forhindre et rumvåbenkapløb, mislykkedes på grund af amerikansk modstand. USA nægtede at deltage i forhandlinger om drøftelse af det første udkast til en traktat, præsenteret af Kina og Rusland, som ville forbyde placering af våben i rummet, og som stipulerer en række legale grænser for brugen af rummet til militære formål.

Mens mediernes opmærksomhed var fokuseret på den "flyvende mand", som dansede på himlen over Champs-Élysées, glemte vi, at om kort tid vil der være atomvåben, som flyver over vores hoveder, i kredsløb om Jorden.

Il manifesto, 16.Juli 2019
Translator: M.V.

[1] Det præcise citat er - "Den nye militære doktrin for rummet, som blev foreslået mig af ministeren, og som jeg godkendte, vil sætte os i stand til at sikre vores forsvar af rummet og fra rummet. Vi vil styrke vores forståelse af rummets situation, vi vil beskytte vores satellitter mere effektivt og på en aktiv måde. Og for at gøre dette organ til virkelighed, for at sikre udviklingen og forstærkningen af vores rumkapacitet, vil en stor rumkommando blive oprettet i september inden for luftstyrkens struktur. Det vil med tiden blive til Luft- og Rumstyrken. Nye og uundgåelige investeringer vil blive besluttet".ФЛОРЕНТИЙСКАЯ ДЕКЛАРАЦИЯ

ЗА МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФРОНТ «НАТОЭКЗИТ»

Manlio Dinucci
Geographer and geopolitical scientist. Most recent books:: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

Author of the documentation presented at the International Conference on the 70th Anniversary of NATO –  I 70 ANNI DELLA NATO: DI GUERRA IN GUERRA --  Firenze, April 7, 2019 and together with Prof. Chossudovsky wrote and signed the Declaration of Florence.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace