Monday, July 15, 2019

SUOMI -- Manlio Dinucci -- « SODANKÄYNNIN TAITO » -- EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään


At a dinner attended by representatives of the Russian-Italian Civil Society Dialogue Forum.

« SODANKÄYNNIN TAITO » --
EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
 Manlio DinucciItalian ja Venäjän suhteet ovat “erinomaiset”: näin pääminister Giuseppe Conte vakuutti ottaessaan vastaan presidentti Vladimir Putinin Roomassa. Viesti oli tarkoitettu rauhoitteeksi, jopa unilääkkeeksi, julkiselle mielipiteelle. Periaatteessa kokous rajoittui taloussuhteiden käsittelyyn.

Venäjä, jossa on 500 italialaista yhtiötä, on Italialle viidenneksi suurin vientimaa Euroopan ulkopuolella, ja se toimittaa Italialle 35% sen tarvitsemasta maakaasusta. Tämän vaihdon arvo – Putinin mukaan – oli 27 miljardia dollaria vuonna 2018, mutta 2013 se oli 54 miljardia. Tämä merkitsee summan puolittuneen syystä, jota Conté kutsuu “Venäjän ja EU:n suhteiden huononemiseksi, mikä johti Euroopan sanktioihin” (jotka todellisuudessa päätetään Washingtonissa).

Tästä huolimatta maiden välillä on “vahvat suhteet kaikilla tasoilla”. Rauhoittava sävy, joka muistuttaa Conte vierailusta Moskovassa 2018 ja pääministeri Matteo Renzin matkasta Pietariin 2016, jolloin hän vakuutti, että fraasi 'kylmä sota' on jäänyt historiaan ja poistunut todellisuudesta”. Joten farssi jatkuu.

Venäjän suhteista puhuttaessa Conte (kuten Renzi 2016) esittäytyy vain EU-maan hallituksen johtajana, vaieten Italian NATO-jäsenyydestä “etuoikeutettuna liittolaisena” pitämänsä Yhdysvaltain komennossa. Niinpä Italian ja Venäjän neuvotteluissa on paikka varattuna vakiovieraalle, “etuoikeutetulle liittolaiselle”, jonka vanavedessä Italia seuraa.

Conte hallitus vakuuttaa suhteidensa Venäjään olevan “erinomaiset” siitä huolimatta, että viikkoa aikaisemmin Naton päämajassa oli taas kerran syyttänyt Putinia INF-sopimuksen rikkomisesta (Washingtonin esittämien “todisteiden” perusteella), siten ryhtyen tukemaan Yhdysvaltain päätöstä haudata sopimus voidakseen sijoittaa Eurooppaan uusia Venäjään suunnattuja keskipitkän matkan ydinohjuksia.

Heinäkuun 3., Putinin italianmatkan aattona Moskova julkaisi Putinin allekirjoittaman lain Venäjän eroamiseksi INF-sopimuksesta, ennalta tehtynä toimena siltä varalta, että Yhdysvallat päättää lopullisesti luopua sopimuksesta 2. elokuuta.

Ø  Putin myös varoitti, että mikäli Yhdysvallat sijoittaa uusia ydinaseita Euroopan maihin lähelle Venäjää niin Venäjä suuntaa ohjuksensa alueille, joille nämä aseet on sijoitettu.

Ø  Tämä varoitus vaikuttaa siis myös Italiaan, joka tällä hetkellä valmistautuu ottamaan vuodesta 2020 alkaen vastaan uusia B61-12 -pommeja, jotka ovat myös Italian ilmavoimien käytettävissä – Yhdysvaltain komennon alla.

Ø  Viikkoa ennen näiden “erinomaisten” venäjänsuhteiden julistamista Contén hallitus vahvisti italian osallistumisen Nato-joukkoihin – Yhdysvaltain komennossa – vahvuutena 30 sotalaivaa, 30 pataljoonaa ja 30 lentolaivuetta, jotka voidaan saada valmiuteen 30 päivässä Venäjää vastaan vuodesta 2020 alkaen. Venäjän vastaisessa toiminnassa pysytellen italialaiset laivat osallistuvat Naton sotaharjoituksiin sukellusveneillä.

Ø  Mekanisoidut italialaiset sotavoimat ovat osa Naton tasteluosastoa Latviassa, ja kaksi viikkoa sitten Ariete Armoured Brigade harjoitteli Puolassa. Italian hävittäjiä – Eurofighter Typhoons – on sijoitettu Romaniaan ja Latviaan.

Kaikki tämä vahvistaa sen, että Italian ulko- ja sotapolitiikkaa ei päätetä Roomassa vaan Washingtonissa, aivan nykyisen “itsenäiseksi” määritellyn hallituksen nenän edessä.

Suhteet Venäjään, samoin kuin Kiinaan, perustuvat juoksuhiekkaan, Italian riippuvuuteen Washingtonin tekemistä strategisista päätöksistä. Voimme vain muistaa, miten vuonna 2014, Washingtonin määräyksellä, venäläis-italialainen South Stream -kaasuputki sabotoitiin ja siitä seurasi miljardien eurojen tappio italialaiselle yhtiöille. Italian hallitukseen vaietessa täysin yksimielisesti.


il manifesto10. heinäkuuta 2019


Käännös: Tuula


«DICHIARAZIONE DI FIRENZE»
Per la creazione di un fronte internazionale NATO EXIT in tutti i paesi europei della NATONo comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace