Tuesday, July 23, 2019

NL -- Manlio Dinucci -- "DE KUNST VAN DE OORLOG" -- De NAVO kweekvijver voor neo-Nazis in Oekraïne


"DE KUNST VAN DE OORLOG"
De NAVO kweekvijver voor neo-Nazis in Oekraïne
Door Manlio DinucciEr wordt onderzoek gedaan naar de moderne arsenalen die in Piemonte, Lombardije en Toscane zijn ontdekt - een echte neonazistische matrix, zoals blijkt uit de hakenkruizen en Hitler-citaten die met de wapens zijn gevonden. Er is echter nog steeds geen antwoord op de vraag - is dit een staaltje van nazi-nostalgie, de bergplaats van een wapenverzamelaar, of hebben we te maken met iets veel gevaarlijkers?
De onderzoekers hebben - volgens de Corriere della Sera - gekeken naar "rechtsextremisten in de buurt van het Azov Bataljon", maar hebben tot nu toe "niets nuttigs" ontdekt. En toch zien we al jaren een uitgebreid en gedocumenteerd bewijs van de rol van deze gewapende Oekraïense formatie, en andere, bestaande uit getrainde neonazi's die in 2014, in opdracht van de VS/NAVO voor de aanval op de Oekraïense Russen in de Donbass, werden gebruikt op het Maïdanplein.
We moeten erop wijzen dat de Azov niet langer een militair bataljon (zoals gedefinieerd door de Corriere) is, maar is omgevormd tot een regiment, met andere woorden een reguliere militaire eenheid op hoger niveau. Het Azov Bataljon werd in mei 2014 opgericht door Andriy Biletsky, bekend als de "Witte Führer", als een ondersteunende kracht voor de "raszuiverheid van de Oekraïense natie, om te voorkomen dat haar genen zich zouden vermengen met die van de minderwaardige rassen, en om zo te zorgen voor "haar historische missie om het Witte Ras van de wereld te leiden in zijn laatste overlevingskruistocht' voor overleving.
Biletsky rekruteerde neo-nazi militanten voor het Azov Bataljon die al onder zijn bevel stonden als hoofd van speciale operaties in de Pravy Sektor (rechter sector). De Azov onderscheidden zich onmiddellijk door hun wreedheid in de aanvallen op de Russische bevolking van Oekraïne, vooral in Mariupol.
In oktober 2014 werd het Bataljon opgenomen in de Nationale Garde, geleid door de minister van Binnenlandse Zaken, en Biletsky werd gepromoveerd tot kolonel en onderscheiden met de "Orde voor persoonlijke moed". teruggetrokken uit de Donbass, werd Azov omgevormd tot een regiment van speciale strijdkrachten, uitgerust met tanks en artillerie van de 30ste Gemechaniseerde Brigade. Wat bewaard is gebleven in deze transformatie is het embleem, gekopieerd van dat van de SS Das Reich, en de ideologische opleiding van de troepen naar het nazi-model.
Als eenheid van de Nationale Garde werd het Azov-regiment getraind door Amerikaanse instructeurs en anderen van de NAVO. We lazen in een officiële tekst - "In oktober 2018 brachten vertegenwoordigers van de Italiaanse Carabinieri een bezoek aan de Oekraïense Nationale Garde om de uitbreiding van de samenwerking in verschillende sectoren te bespreken en om een overeenkomst over bilaterale samenwerking tussen de instellingen te ondertekenen". In februari 2019 werd het regiment Azov in Donbass aan de frontlinie ingezet.
Azov is niet alleen een militaire eenheid, maar ook een ideologische en politieke beweging. Biletsky, die in oktober 2016 zijn eigen partij "Nationaal Korps" had opgericht - blijft de charismatische leider, in het bijzonder voor de organisatie van de jeugd, die door zijn boek "De woorden van de Witte Führer" in de haat voor Russen is geïndoctrineerd, en die een militaire opleiding wordt gegeven.
Tegelijkertijd rekruteren Azov, Pravy Sektor en andere Oekraïense organisaties neonazi's uit heel Europa (inclusief Italië) en de VS. Nadat ze getraind en getest zijn in militaire acties tegen de Russen in de Donbass, worden ze naar huis gestuurd, uiteraard met behoud van hun banden met de rekruterings- en opleidingscentra.

Dit gebeurt in Oekraïne, een partnerland van de NAVO, dat al lid is, onder nauwlettend toezicht van de VS.
Ø  Wij begrijpen dan ook waarom het onderzoek naar de neo-nazi arsenalen in Italië niet tot een conclusie zal leiden.
Ø  We kunnen ook begrijpen waarom degenen die onophoudelijk over antifascisme praten, zwijgen over de wedergeboorte van het nazisme in het hart van Europa.

il manifesto, 23 Juli 2019
Vertaler: Martien
Full Documentary by Oliver Stone (Original English version)

Revealing Ukraine(2019)
- Oliver Stone - Trailer
Manlio Dinucci
Geographer and geopolitical scientist. Most recent books:: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018. Author of the documentation presented at the International Conference on the 70th Anniversary of NATO –  I 70 ANNI DELLA NATO: DI GUERRA IN GUERRA --  Firenze, April 7, 2019 and together with Prof. Chossudovsky wrote and signed the Declaration of Florence. International award for geostrategic analysis awarded on 7 June 2019 by the Club of journalists of Mexico, A.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace