Friday, September 6, 2019

DANSK -- Manlio Dinucci -- “KRIGSKUNST” -- Amazonas, brandstifterne råber “Brand”


View image on Twitter
 “KRIGSKUNST”  
Amazonas, brandstifterne råber “Brand”
af Manlio Dinucci

DANSK  ENGLISH  ESPAÑOL  FRANÇAIS  ITALIANO  NEDERLANDS

PORTUGUÊS  ROMÎNA  TÜRKÇE

På baggrund af udbredelsen af brandene i Amazonas ændrede G7 topmødet dets dagsorden til "hjælp til nødsituationen".
De 7 - Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Japan, Canada og USA - spillede rollen som globale brandmænd sammen med den europæiske union. Præsident Macron, som havde brandmandsuniform på, slog alarm: "Vores hus står i flammer". Præsident Trump gav tilsagn om det største amerikanske bidrag til slukningsarbejdet.
Mediernes spotlight fokuserer på brandene i Brasilien, alt andet efterlades i mørke. Frem for alt påvirker ødelæggelserne ikke kun Amazonas' regnskov (to tredjedele af Brasilien), som mellem 2010-2015 er reduceret med næsten 10.000 km2 om året, et område, der svarer til hele Piedmont, Lombardiet og Veneto. Selvom der er forskellige betingelser fra den ene zone til den anden, er den grundlæggende årsag den samme: den intensive og ødelæggende udnyttelse af naturressourcer for at opnå den største profit.
I Amazonas fældes træer til værdifuld træeksport. Disse meget skrøbelige landområder bliver forladt, når først de er blevet ødelagt, og nye områder ryddes for træer. Den samme ødelæggende metode anvendes for at udnytte Amazonas' guld-, diamant-, bauxit-, zink-, mangan-, jern-, olie- og kulforekomster, hvilket skader miljøet alvorligt. Bygning af store hydroelektriske bassiner beregnet til at levere energi til industrierne bidrager også til ødelæggelsen af Amazonas' regnskov.
Den intensive og ødelæggende udnyttelse af Amazonas udføres af brasilianske selskaber, som grundlæggende kontrolleres gennem shareholding, finansielle mekanismer og kommercielle netværk - af de største multinationale og finansielle grupper i G7-landene og andre lande.
For eksempel JBS, som har 35 kødproduktions anlæg i Brasilien, hvor 80.000 kvæg slagtes hver dag, har store hovedkvarterer i USA, Canada og Australien og kontrolleres hovedsagelig gennem gældskvoter af finansielle kreditgrupper: JP Morgan (USA), Barclays (GB) og Volkswagens og Daimlers finansielle grupper (Tyskland). 93 % af Marfrig, som er nummer to efter JBS, ejes af amerikanske, franske, italienske og andre europæiske og nordamerikanske investorer.
Norge, som i dag truer Brasilien med økonomiske sanktioner for ødelæggelse af Amazonas, volder alvorlige miljø- og helbredsmæssige skader i Amazonas gennem dets egen multinationale gruppe Hydro (halvt statsejet), som udvinder bauxitforekomster til aluminium produktion, så den er blevet underlagt undersøgelser i Brasilien.
G7-landenes regeringer og andre landes, som i dag formelt kritiserer den brasilianske præsident Jair Bolsonaro for at rense sin samvittighed som reaktion på den offentlige mening, er de samme, som støttede hans valg til præsidentembedet, så deres multinationale og finansielle grupper kunne få endnu friere hænder til udnyttelse af Amazonas.
Indfødte samfund, på hvis territorier illegale skovrydningsaktiviteter er koncentreret, bliver værst ramt. Alt dette sker for øjnene af Tereza Cristina, Bolsonaros landbrugsminister, hvis slægt af jordbesiddere har en lang historie med bedragerisk og voldelig besættelse af indfødte samfunds landområder.
Oversættelse: MV

Manlio Dinucci

Geograf og geopolitisk videnskabsmand. Hans seneste bøger er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018;InternationalPris for Geostrategisk Analyse, der blev tildelt den 7. juni 2019 af Mexico's journalister, A.C.


No comments:

Post a CommentImagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

FOX NEWS

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio

Pigeon's comment: I'm very lucky to have the chance to meet my leader
 ...


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace