Tuesday, January 29, 2019

SV -- Manlio Dinucci -- " KRIGSKONST " -- EU röstar för installationen av nya amerikanska missiler i Europa


Resultado de imagem para pictures of the statue given by Russia of Saint George», at The United Nations

" KRIGSKONST "
EU röstar för installationen av nya amerikanska missiler i Europa
av Manlio Dinucci Nära Förenta Nationernas Glaspalats i New York finns en metallskulptur med titeln "Det onda besegrat av det goda” som konkretiserar hur Saint George genomborrar en drake med sin lans. Skulpturen donerades av Sovjetunionen år 1990 för att fira INF-fördraget som ingicks med USA år 1987, och som förbjuder landbaserade kort- och medeldistansmissiler (räckvidd mellan 500 och 5 000 km). Symboliskt är drakens kropp faktiskt uppbyggd av delar från amerikanska Pershing II ballistiska missiler (ursprungligen baserade i Västtyskland) och sovjetiska SS-20-missiler (ursprungligen baserade i Sovjetunionen).

  Men den nukleära draken, som skulpturen visar som döende, är nu återfödd. Detta tack vare Italien och andra länder i Europeiska Unionen, som i FN: s generalförsamling röstade mot Rysslands resolution om att "Bevara och genomföra INF-fördraget", och avslog resolutionen med 46 mot 43. 78 nedlagda röster.

  Europeiska Unionen - av vilka 21 av dess 27 medlemmar är en del av Nato (inklusive England, som för närvarande lämnar EU) - har således gjort gemensam sak med Nato, som i sin tur har intagit USA:s ståndpunkt.

   Först Obama-administrationen följd av Trump-administrationen har, utan några bevis på att Ryssland experimenterar med en missil inom den förbjudna kategorin, anklagat Ryssland för just detta. USA har meddelat att de har för avsikt att dra sig ur INF-fördraget. Samtidigt har de lanserat ett program för att förnya installationen av nukleära missiler i Europa riktade mot Ryssland, men även genomföra missilinstallationer i Asien-Stillahavsområdet riktade mot Kina.

   Den ryska representanten vid FN har varnat för att "detta utgör början på en fullskalig nukleär missilkapprustning". Med andra ord annonserade han att om USA än en gång installerar kärnvapen riktade mot Ryssland (likt de kryssningsmissiler som var baserade i italienska Comiso på 1980-talet) skulle Ryssland återigen på sitt territorium installera liknande vapen riktade mot mål i Europa (men som inte skulle kunna nå USA).

   EU-representanten vid FN ignorerade allt detta och anklagade Ryssland för att sabotera INF-fördraget och tillkännagav att EU-länderna röstar emot resolutionen med motiveringen att "resolutionen från Ryssland undviker frågan som diskuteras". EU har därmed givit grönt ljus till den eventuella installationen av nya amerikanska missiler i Europa, inklusive i Italien.

 I en fråga av denna betydelse har Conte-regeringen (Italien), precis som dess föregångare, övergivit rätten till nationell suveränitet och anpassat sig till EU, som i sin tur antog Nato: s inställning, vilken helt speglar USA:s kommando. Över hela det politiska fältet har inte en enda röst höjts för att begära att det borde vara parlamentet som bestämmer hur man ska rösta i FN. Likaså har ingen röst höjts i parlamentet för att begära att Italien följer icke-spridningsavtalet, vilket kräver att USA drar tillbaka sina nukleära B61-bomber från vårt nationella territorium och att USA måste avstå från att här installera de nya och ännu farligare B61-12 missilerna från och med första halvåret 2020.

 Här ser vi ytterligare en kränkning av den grundläggande konstitutionella principen att "suveräniteten tillhör folket". Och eftersom den politiska mediaapparaten håller italienarna i okunnighet om dessa frågor av så stor betydelse, är det också ett brott mot vår rätt till information, inte bara i form av att fritt få informera utan också rätten att bli informerade.

   Vi måste agera nu, annars rinner tiden ifrån oss - en medeldistans ballistisk kärnvapenladdad missil kan nå och förstöra sitt mål på mellan 6 och 11 minuter.

il manifesto, 8 januari 2019
Översättare: K. I. L.

NO WAR NO NATO
Manlio Dinucci
Geograf och geopolitisk vetenskapsman. Hans senaste böcker är:  Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace