Wednesday, January 9, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- «ARTA RAZBOIULUI» -- Italia si Uniunea Europeana voteaza în favoarea rachetelor americane în Europa

Resultado de imagem para pictures of the statue given by Russia of Saint George», at The United Nations

«Arta RAZBOIULUI»
Italia si Uniunea Europeana voteaza în favoarea rachetelor americane în Europa
de Manlio DinucciÎn Palatul de Sticlă al Națiunilor Unite din New York, există o sculptură metalică intitulată "Binele învinge Răul", reprezentândul pe Sfântul Gheorghe care strapunge un dragon cu sulița sa. Aceasta a fost donată de URSS, în 1990, pentru a sărbători Tratatul INF, stipulat cu Statele Unite în 1987, care elimina rachetele nucleare cu rază scurtă și medie (între 500 și 5500 km) bazate la sol. Corpul dragonului este facut, de fapt și simbolic, cu bucăți de rachete balistice americane Pershing II (primele instalate în Germania Occidentala) și cu sovieticele SS-20 (primele create în URSS).


Însa acum, dragonul nuclear, care în sculptura este reprezentat agonizînd, revine la viață. Mulțumită Italiei, și deasemenea altor țări ale Uniunii Europene, care în Adunarea Generală a Națiunilor Unite, au votat împotriva rezoluției prezentata de Rusia cu privire la "Conservarea și executarea Tratatului INF", respinsă cu 46 de voturi contra 43 și 78 de abțineri,[1]. Uniunea Europeană - dintre care 21 din cei 27 de membri ai NATO (asa cum face parte, Marea-Britanie, pe punct de iesire din Uniunea Europeană) - este pe deplin aliniată cu poziția NATO, care la rândul ei, este pe deplin aliniată cu cea a Statelor Unite.

Anterior, Administrația Obama, și în continuare, Administrația Trump, au acuzat Rusia, fără nici o dovadă, că a experimentat o rachetă de tip interzis, și si-a anunțat intenția de a se retrage din Tratatul INF. În simultan, au lansat un program pentru instalarea, din nou, în Europa, de rachete nucleare îndreptate spre Rusia, care de asemenea vor fi plasate în regiunea Asiei-Pacificului, împotriva Chinei. Reprezentantul rus la ONU a avertizat că "acesta este începutul unei curse înarmate cu toate scopurile". Cu alte cuvinte, a avertizat că, dacă Statele Unite vor instala, din nou, în Europa, rachete nucleare orientate spre Rusia (asa cum erau rachetele de croazieră instalate în Comiso, în deceniul anilor 80), Rusia ar instala pe teritoriul său, din nou, rachete similare care vizează țintele în Europa (dar care nu sunt capabile să ajungă în Statele Unite).

Ignorând toate acestea, reprezentantul Uniunii Europene la ONU, a acuzat Rusia de a mina Tratatul INF și a anunțat votul împotriva tuturor țărilor UE, deoarece "rezoluția prezentată de Rusia se abate de la subiectul în discutie". Deci, în fond, Uniunea Europeană a dat lumină verde posibilei instalări a noi rachete nucleare americane în Europa, inclusiv în Italia.

Într-o chestiune de o asemenea importanță, guvernul Conte, renunțând - ca și cele anterioare - la exercitarea suveranității sale naționale, sa aliniat cu Uniunea Europeană, care, la rândul său, sa aliniat cu NATO, sub comanda SUA. Și din întregul arc politic nu sa ridicat nici o singură voce care să ceară Parlamentului să decidă cum să voteze la ONU. Nici în Parlament nu există o voce care să ceară Italiei să respecte Tratatul de Ne-Proliferare, impunând Statelor Unite retragerea de pe teritoriului nostru național, a bombelor nucleare B61, și de a nu instala, începînd din prima jumătate a anului 2020, a noii și chiar mai periculoase B61-12. Astfel, principiul fundamental constituțional în care "suveranitatea aparține poporului" este din nou încălcat. Și avînd în vedere ca aparatul politico-mediatic îi ține pe italieni în mod deliberat în întuneric, cu privire la aceste aspecte de importanta vitala, este violat dreptul la informație, în sensul nu numai al libertății de informare, dar și al dreptului de a fi informat.

Ori o faci acum sau mâine, nu va mai fi timp pentru a decide: o rachetă balistică de rază intermediară, pentru a ajunge și a distruge ținta cu ogiva ei nucleara, are nevoie de un timp între 6 și 11 minute.

[1] « L’Assemblée générale de l’Onu ne pourra pas débattre du Traité INF», Réseau Voltaire, 26 octobre 2018.

il manifesto, 8 ianuarie 2019

Tradus: Light Journalist

NO WAR NO NATO
SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 

Video
https://www.pandoratv.it/category/opinioni/manlio-dinucci-opinioni/

Manlio Dinucci

Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace