Wednesday, January 30, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- « ARTA RAZBOIULUI » -- Venezuela, lovitura “Statului Profund”


Resultado de imagem para pictures of deep state and  juan guaidó

« ARTA RAZBOIULUI »
Venezuela, lovitura “Statului Profund”
de Manlio Dinucci


 FRANÇAIS ITALIANO  PORTUGUÊS TÜRKÇE   


Anunțul Președintelui Trump, ca-l recunoaște pe Juan Guaidó ca "președintele legitim" al Venezuelei, a fost pregătit într-o cabină de conducere subterană, în interiorul Congresului și al Casei Albe. Descrie detaliat ‘New York Times’ (din 26 Ianuarie). Operatorul principal este Senatorul republican, Marco Rubio, din Florida, "Secretarul Virtual de Stat pentru America Latină, care orientează și articulează strategia Administrației din regiune", conectat la Vice-Președintele Mike Pence și la Consilierul pentru Securitatea Națională, John Bolton. În ziua de 22 Ianuarie, la Casa Albă, cei trei și-au prezentat planul lor Președintelui, care la acceptat.

Imediat după aceea, relateaza ‘New York Times’, «D-l. Pence i-a telefonat lui Guaidó și ia spus că Statele-Unite l-ar fi sprijinit, dacă el ar fi revendicat președinția». Dupa aceea, Vice-Președintele Pence, a transmis un mesaj video către Venezuela, în care îi îndemna pe manifestanti să "faceti ca vocea voastra sa fie auzită mâine" și asigura "în numele Președintelui Trump și al poporului american: Suntem cu dvs, suntem cu voi până când democrația va fi restabilită ", definind-ul pe Maduro ca " un dictator care nu a obținut niciodată președinția în alegeri libere ".

În ziua următoare, Trump l-a proclamat oficial pe Guaidó, "Președinte al Venezuelei", cu toate ca nu a participat la alegerile prezidențiale din luna Mai 2018, alegeri care, boicotate de opoziția care știa că le va pierde, a decretat victoria lui Maduro, cu supravegherea multor observatori internaționali. Aceste culise din spatele scenei au revelat faptul că deciziile politice sunt luate în Statele-Unite, în principal de catre " Statul Profund", centrul subteran al puterii reale menținut de oligarhiile economice, financiare și militare. Aceștia sunt cei care au decis să convulsioneze Statul venezuelan, care detine, în afara rezervelor mari de minerale prețioase, cele mai mari rezerve de petrol din lume, estimate la peste 300 de miliarde de barili, de șase ori superioare celor care sunt detinute de Statele-Unite.

Pentru a evita înăsprirea sancțiunilor, care împiedică Venezuela să câștige bani din vânzarea de petrol către Statele-Unite, Caracas a decis să coteze prețul vânzărilor de petrol nu în dolari, ci în yuani chinezesti. O mișcare care pune în pericol puterea excesivă a petrodolarilor. Ca urmare, decizia oligarhiilor nord-americane de a accelera calendarul pentru rasturnarea Statului venezuelan, și pentru a profita de bogăția sa petrolieră, nu imediat necesară Statelor-Unite ca sursă energetica, însa ca un instrument strategic pentru a controla piața mondială a energiei, în functie anti-Rusia si anti-China.

În acest scop, prin sancțiuni și sabotaj, a fost agravata în Venezuela, lipsa bunurilor de prima necesitate, pentru a alimenta nemulțumirea populara. În același timp, a fost intensificata pătrunderea "organizațiilor ne-guvernamentale SUA: de exemplu, ‘National Endowment for Democracy’ care a finanțat mai mult de 40 de proiecte privind "apararea drepturilor omului și a democrației", fiecare cu zeci sau sute de mii de dolari.

Deoarece guvernul continuă să detina sprijinul majorității, se afla desigur în pregatire, o provocare majoră pentru a initia un război civil în interiorul țării, și pentru a deschide calea pentru intervenția externă. Complice, Uniunea Europeană, care după ce a blocat în Belgia, 1,2 miliarde de dolari din fondurile statului venezuelean, lansează un ultimatum în Caracas (cu acordul guvernului italian) pentru noi alegeri. Vor fi supravegheate de propria Federica Mogherini, care, anul trecut a refuzat invitația lui Maduro pentru a fiscaliza alegerile prezidențiale.

il manifesto, 29  de Januarie 2019
Tradus: Light Journalist


NO WAR NO NATO
SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 
VIDEO PLAYLIST

Manlio Dinucci
Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace