Tuesday, January 22, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- «Arta Razboiului» -- ISRAEL, LICENTA DE A UCIDE


Resultado de imagem para Pictures of latest attacks on 19 + 21 january from Israel to Syria


«Arta Razboiului»
Israel, licența de a ucide

de Manlio Dinucci"Cu o mișcare foarte neobișnuită, Israelul a oficializat atacul asupra țintelor militare iraniene din Siria și a cerut autorităților siriene să nu se răzbune împotriva Israelului": este în acest fel, ca presa italiană raportează atacurile de ieri ale Israelului în Siria, cu rachete de croazieră și bombe ghidate. "Este un mesaj pentru rușii care, împreună cu Iranul, îi permit lui Assad să supraviețuiască la putere", comenteaza Corriere della Sera.

Nimeni pune la îndoiala "dreptul" Israelului de a ataca un Stat suveran pentru a impune ce guvern ar trebui să aibă, după ce, timp de opt ani, SUA, NATO și monarhiile din Golf încearcă să-l demoleze, împreuna cu Israel, asa cum au facut-o în 2011, cu Statul Libiei.

Nimeni se scandalizeaza c
ă atacurile aeriene israeliene, sâmbătă și luni, au provocat zeci de morti, între care, cel puțin, patru copii, și daune grave în Aeroportul Internațional de la Damasc, în timp ce se subliniaza vestea că, din prudență, a rămas închisă pentru o zi, pentru marea neplacere a excursionistilor, stațiunea de schi israelita de pe Muntele Hermon (complet ocupată de Israel, împreună cu Colinele din Golan).

Nimeni se preocupa cu faptul ca, pe măsură ce se intensifica atacurile israeliene asupra Siriei, sub pretextul că ea servește ca bază de lansare a rachetelor iraniene, ele fac parte (atacurile) din pregătirea unui război pe scară largă împotriva Iranului, planificat cu Pentagonul, ale cărui efecte ar fi catastrofice.

Decizia Statelor-Unite de a iesi din acordul nuclear iranian - acord definit de Israel ca „o predare a Occidentului în fata axei răului, condus de Iran“ - a provocat o situație de gravitate extremă, nu numai pentru Orientul-Mijlociu. Israelul, singura putere nucleară din Orientul Mijlociu - care nu a aderat la Tratatul de Neproliferare, semnat de Iran – are îndreptate împotriva Iranului 200 de arme nucleare (asa cum a specificat fostul Secretar de Stat al SUA, Colin Powell în martie 2015 ). Printre diferiți purtători de arme nucleare, Israelul poseda o flotă considerabila de avioane de luptă F-35A, declarata operaționala în Decembrie 2017. Israel nu a fost doar prima țară care a cumpărat noul avion de lupta de a cincea generație a companiei americane Lockheed Martin, însa cu propiile sale industrii militare, joacă un rol important în dezvoltarea avionului de lupta: "Israel Aerospace Industries" au început să producă în luna Decembrie din anul trecut, componente ale aripilor care au făcut F-35 invizibil pentru radar. Datorită acestei tehnologii, care se va aplica de asemenea și lui F-35 italiene, Israelul îsi întareste capacitățile de atac ale forțelor sale nucleare, integrate în sistemul electronic al NATO, în cadrul "Programului de Cooperare Individual cu Israel".

Totusi, despre toate acestea, nu există știri în comunicarea noastră mediatică, asa cum nu există stirea că, în afara victimelor cauzate de atacul israelian în Siria, există înca si mai multe provocate printre palestinieni, de embargoul israelian din Fîsia din Gaza. Acolo - datorita blocadei decretate de guvernul israelian, fondurile internaționale instalațiilor sanitare din Fîșia din Gaza - șase spitale din treisprezece, incluind două spitale pediatrice Nasser și Rantissi, au trebuit să fie închise pe 20 Ianuarie, datorită lipsei de combustibil necesar pentru a produce energia electrica (în Fîsia, alimentarea prin rețea este extrem de neregulată). Nu se știe câte victime va provoca închiderea deliberată a spitalelor din Gaza.

Despre toate acestea, nu vor exista știri în presa noastră, care, dimpotrivă, au pus accentul pe ceea ce Vice-Primul Ministru, Matteo Salvini, a declarat în recenta sa vizită în Israel: "Tot efortul meu pentru a sprijini dreptul la securitatea Israelului, un bastion al Orientului- Mijlociu". 

il manifesto, 22 Ianuarie 2019 

Tradus: Light Journalist

NO WAR NO NATO
SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 

Video
https://www.pandoratv.it/category/opinioni/manlio-dinucci-opinioni/


Manlio Dinucci
Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.No comments:

Post a Comment

MANLIO

State of the Nation

PISA BOOK FESTIVALImagem

PT -- VLADIMIR PUTIN na Sessão plenária do Fórum Económico Oriental

Excertos da transcrição da sessão plenária do Fórum Económico Oriental

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

FOX NEWS

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio

Pigeon's comment: I'm very lucky to have the chance to meet my leader
 ...


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace