Paul Craig Roberts Translations

What part will your country play in World War III?

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

FREE JULIAN ASSANGE

Wednesday, April 8, 2020

TUR -- Manlio Dinucci -- NATO « koronavirüs ile mücadele etmek » üzere silah başına

Başkan Donald Trump ve Avrupa Birliği’nin zaten daha şimdiden « Venezüella’nın eski devlet başkanı » olarak nitelenen Nicolás Maduro’yu kaçırmaya yönelik planları konusunda okuyucularımızı daha önce bilgilendirmiştik. Manlio Dinucci, Pentagon tarafından şimdilik ertelenen bu operasyon için Fransa ve İngiltere’nin askeri hazırlıklarını ortaya koymaktadır.

 | ROMA (İTALYA)  


JPEG - 40.9 kb
« Dixmude » ve « RFA Argus » (fotoğraf) hastane değil, savaş gemileridir. İlki bir amfibi helikopter gemisi, ikincisi ise bir konteyner gemisidir. Her ikisi de silahlıdır ve Cenevre Sözleşmesi’nin sağlık hizmetlerine sağladığı korumadan faydalanmamaktadır.
2Nisan’da video konferansla bir araya gelen otuz NATO dışişleri bakanı, Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı ABD’li General Tod Wolters’i « koronavirüs kriziyle mücadele etmek için gereken askeri desteği koordine etmekle » görevlendirdi. 25 Şubat’ta ABD Senatosunda « nükleer güçlerin Avrupa’daki herhangi bir ABD askeri operasyonunu desteklediğini » ve kendisinin de nükleer silahların « ilk olarak kullanımına yönelik esnek bir politikayı desteklediğini », yani sürpriz bir nükleer taarruzu savunduğunu ilan eden yine aynı generaldir desteklediğini ilan eden aynı generaldir [1].

General Wolters, ABD’nin Avrupa Komutanlığı’nın başındaki insan olarak aynı zamanda NATO’nun yüksek komutanıdır. Dolayısıyla da Pentagon’un mutlak önceliğe sahip olduğu emir komuta zincirinin bir parçasıdır. Yakın zaman önce tanık olduğumuz bir serüven hangi katı kurallara sahip olduğunu ortaya koydu: Roosevelt uçak gemisinin kaptanı Brett Crozier, koronavirüsün gemide yayılması karşısında yardım talebinde bulunarak askeri gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle komutanlık görevinden alındı.
« Koronavirüs kriziyle mücadele etmek » için General Wolters, sivil uçuşların neredeyse tamamen yok olduğu « Avrupa hava sahası üzerinden gerçekleştirilecek askeri uçuşlar için tercihli koridorlara » sahiptir. Tercihli uçuş koridorları ABD nükleer taarruz bombardıman uçakları B2-Spirit tarafından da kullanılmaktadır: 20 Mart’ta İngiltere’deki Fairford’dan havalandıktan sonra Norveç’e ait F-16 avcı uçaklarıyla birlikte Kuzey Kutbu’na Rus topraklarına ulaştılar. Avrupa’daki ABD Hava Kuvvetlerinin generali Basham’ın anlattığı üzere, bu şekilde « savaş gücümüzü dünyanın herhangi bir yerine taşıma kararlılığımızı ortaya koyarak, bölgedeki tehditlere hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verebiliriz ».
NATO Avrupa’da « koronavirüsle mücadeleye » girişmişken, Avrupalı en büyük müttefikleri olan Fransa ve İngiltere savaş gemilerini Karayiplere göndermektedir. Amfibi taarruz gemisi Dixmude, « koronavirüsle savaş » kapsamında, Résilience adı verilen ve Cumhurbaşkanı Macron’un « benzeri görülmemiş bir askeri harekat » olarak tanımladığı görev için Fransız Guyanası’na gitmek üzere 3 Nisan’da Toulon’dan demir aldı [2]. Dixmude, tali olarak 7’si yoğun bakım olmak üzere 69 yataklı bir hastane gemisi rolü oynayabilir. 200 m uzunluğunda ve 5.000 m2’lik uçuş güvertesine sahip olan bu büyük geminin birincil rolü amfibi taarruzdur: düşman sahillerine bir kez yaklaştığında, asker ve zırhlı araç taşıyan düzinelerce helikopter ve çıkartma gemisiyle saldırır. Benzer özellikler, daha küçük bir ölçekte de olsa, 2 Nisan’da İngiliz Guyanası’na doğru giden İngiliz gemisi RFA Argus için de geçerlidir [3].
Avrupa’ya ait iki gemi Venezüella yakınlarındaki aynı Karayip sularında konuşlanacaklardır: Başkan Trump’ın resmi olarak uyuşturucu kaçakçılığını engellemek üzere gönderdiğini açıkladığı, en modern sahil muhafaza gemileri (US Navy için İtalyan Leonardo şirketi tarafından üretilen) ve binlerce deniz piyadesinden oluşan savaş filosunun geldiği yer de tam burasıdır. Trump, Venezüella Devlet Başkanı Maduro’yu « narko-devletini finanse ettiği uyuşturucu kaçakçılığını artırmak için koronavirüs krizinden yararlanmakla » suçlamaktadır. NATO tarafından desteklenen operasyonun amacı, durumu yayılmaya başlayan koronavirüs yüzünden daha da kötüleşen Venezüella’yı (dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülke) ekonomik olarak boğmaya yönelik ambargonun mengenesini güçlendirmektir. bu da yayılmaya başladı.
Amaç, meşru olarak seçilen Devlet Başkanı Maduro’yu (başına 15 milyon dolar ödül konulan) görevden almak ve ülkeyi ABD’nin hakimiyet alanına sokan bir hükümeti tesis etmektir [4].
Venezüella’nın işgali için bir bahane olarak kullanılabilecek bir olayın kışkırtılması muhtemeldir. Koronavirüs krizi, muhtemelen « insani » olarak sunulacak bu tip bir operasyon için elverişli uluslararası koşulları yaratmaktadır.
Çeviri
Osman Soysal
[1] “Doktor Garipaşk sağlığımızın bekçisi” , yazan Manlio Dinucci , Tercüme Osman Soysal , Il Manifesto (İtalya) , Voltaire İletişim Ağı , 7 Nisan 2020.
[4] « Pentagon, Devlet Başkanı Nicolás Maduro’yu kaçırmayı reddetti », Voltaire İletişim Ağı, 7 Nisan 2020.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

 

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas





“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace