Sunday, November 3, 2019

DANSK -- Manlio Dinucci -- “KRIGSKUNST” -- “Kaliffen”, en CIA blockbuster mellem fiktion og virkelighed

“KRIGSKUNST”
“Kaliffen”, en CIA blockbuster mellem fiktion og virkelighed
af Manlio Dinucci


"Det var som at se en film", sagde præsident Trump efter at have været vidne til elimineringen af Abu Bakr al-Baghdadi, Kaliffen, Daesh leder, transmitteret i det Hvide Hus' Situationsrum. Det var det sted, hvor præsident Obama i 2011 var vidne til elimineringen af den dengang nummer et fjende, Osama Bin Laden, leder af Al Qaeda.

Den samme iscenesættelse: den amerikanske efterretningstjeneste havde for længe siden lokaliseret fjenden; han blev ikke taget til fange, men elimineret: Bin Laden blev dræbt, al-Baghdadi begik selvmord eller blev "selvmyrdet"; liget forsvandt: Bin Ladens lig blev begravet til søs, al Baghdadis jordiske rester, som splintredes af hans selvmordsbælte, blev også spredt i havet.

Det samme selskab, som producerede filmen: Efterretningsvæsnet, som består af 17 føderale organisationer. Udover CIA er der DIA (Forsvarets Efterretningstjeneste), men hver sektor af de væbnede styrker, og også udenrigsministeriet og ministeriet for indenlandsk sikkerhed (DHS), har deres egen efterretningstjeneste.

Til militære aktioner bruger efterretningsvæsnet Special Styrke Kommandoen, der er indsat i mindst 75 lande, hvis officielle mission, udover den "direkte aktion til eliminering eller tilfangetagelse af fjender", omfatter den "ikke-konventionelle krig ledet af eksterne styrker, trænet og organiseret af Kommandoen".

Det er præcis det, der skete i Syrien i 2011, det samme år, hvor amerikanske og NATO krige tilintetgjorde Libyen. Dette er bevist af dokumenterede beviser, som allerede er blevet offentliggjort. For eksempel:

  I marts 2013 offentliggjorde New York Times en detaljeret oversigt over CIA netværket, hvor våbenstrømme til islamistiske militante, trænet af den amerikanske Special Styrke Kommando, ankommer til Tyrkiet og Jordan finansieret af Saudi Arabien og andre monarkier i Golfen [1].

  I maj 2013, en måned efter Daesh blev dannet, mødtes al-Baghdadi med en delegation fra det amerikanske senat i Syrien ledet af John McCain, som afsløret i fotografisk dokumentation [2].

  I maj 2015 afslørede Judicial Watch et dokument af general Michael Flynn dateret 12. august 2012, hvori det blev fastslået, at der var "mulighed for at etablere et salafist fyrstendømme i det østlige Syrien, og det er præcist, hvad de vestlige lande, Golfstaterne og Tyrkiet, som støtter oppositionen, ønsker" [3].

  I juli 2016 afslørede Wikileaks en 2012 e-mail fra udenrigsminister Hillary Clinton, hvori hun skrev, at på baggrund af forholdet mellem Iran og Syrien "ville afsættelsen af Assad være en stor fordel for Israel, idet det ville mindske dets frygt for at miste atommonopolet" [4].

Det forklarer, hvorfor Daesh styrker uforstyrret kan rykke frem i åbent terræn med lange kolonner af bevæbnede køretøjer, selvom USA og dets allierede indleder den militære kampagne mod Daesh i 2014.

Den russiske militære intervention i 2015 til støtte for Damaskus styrkerne vender konfliktens skæbne. Moskvas strategiske mål er at forhindre ødelæggelsen af den syriske stat, hvilket ville skabe kaos som i Libyen, hvilket kan udnyttes af USA og NATO til at angribe Iran og omringe Rusland.

USA, fordrevet, fortsætter med at spille kortet for Syriens opdeling ved at støtte kurdere, der kæmper for uafhængighed, og svigter dem så for ikke at miste Tyrkiet, NATO's forpost i den region.

På denne baggrund er det let at forstå, hvorfor al-Baghdadi, ligesom Bin Laden (tidligere amerikansk allieret mod Rusland i den afghanske krig, derefter i Bosnien-Herzegovina), ikke kunne tages til fange til offentlig retsforfølgelse, men fysisk måtte forsvinde for at få beviser på hans virkelige rolle i den amerikanske strategi til at forsvinde. Det er grunden til, at Trump elskede filmen så meget og det endte godt.
             
[1] « Arms Airlift to Syria Rebels Expands, With Aid From C.I.A. », par C. J. Chivers and Eric Schmitt, The New York Times, March 14, 2013. “Billions of dollars’ worth of arms against Syria”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 18 July 2017.

[2] “John McCain, Conductor of the "Arab Spring" and the Caliph”, by Thierry Meyssan, Voltaire Network, 18 August 2014. “John McCain admitted he is regular contact with Islamic State”, Voltaire Network, 20 November 2014.

[3] Report of the Military Intelligence Agency to the various departments of the Obama administration on jihadists in Syria, August 12, 2012.

[4] « New Iran and Syria », Hillary Clinton, December 31, 2012, Wikileaks.

il manifesto, 29. oktober 2019

Oversættelse: MVFIRENZE DEKLARATIONEN
FOR EN NATO EXIT INTERNATIONAL FRONT

Manlio Dinucci

Geograf og geopolitisk videnskabsmand. Hans seneste bøger er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018;InternationalPris for Geostrategisk Analyse, der blev tildelt den 7. juni 2019 af Mexico's journalister, A.C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace