Paul Craig Roberts Translations

What part will your country play in World War III?

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

FREE JULIAN ASSANGE

Sunday, October 28, 2018

RO -- Manlio Dinucci -- Casa Alba pregateste reîntoarcerea euro rachetelor

Imagem relacionada


Arta Razboiului
  Casa Alba pregateste reîntoarcerea euro rachetelor

 Anuntul ca “Trump nu respecta tratatul nuclear istoric cu Moscova” – Tratatul asupra Fortelor Nucleare Intermediare (INF) – nu a fost neasteptat. Însa acum este oficial. Pentru a întelege domeniul de aplicare al acestui act, trebuie sa ne amintim contextul istoric în care ia fiinta tratatul.

A fost semnat la Washington, pe 8 Decembrie 1987, de catre Presedintele Statelor Unite, Ronald Reagan, si de catre Presedintele URSS, Mihail Gorbaciov, acordat anul anterior, la Summitul de la Reykjavik. În conformitate cu acelasi lucru, Statele Unite se comprometeau sa elimine “Eurorachetele”: rachetele balistice Pershing II, instalate în Germania Occidentala, si rachetele de croaziera lansate de la sol, introduse în Marea-Britanie, Italia, Germania, Belgia si Olanda; Uniunea Sovietica se compromitea sa elimine rachetele balistice SS-20, fixate pe teritoriul sau.

Tratatul INF stabilea nu numai o limita instalarii unei categorii specifice de rachete nucleare, însa eliminarea tuturor rachetelor de aceasta categorie: în 1991, au fost eliminate 2692 în totalitate. Limitarea tratatului a consistat în faptul ca el a eliminat rachetele nucleare intermediare si de scurta distanta, lansate de la sol, însa nu rachetele lansate de pe mare si din aer. Cu toate acestea, Tratatul INF a constituit primul pas în directia unei adevarate dezarmari nucleare.

Acest rezultat important sa datorat în mod esential, “ofensivei de dezarmare” lansata de Uniunea Sovietica a lui Gorbaciov: pe 15 Ianuarie 1986, propusesera nu numai sa elimine rachetele sovietice si nord-americane de distanta intermediara, însa de asemenea, sa stabileasca un program global, în trei faze, pentru interzicerea de arme nucleare pîna la anul 2000. Proiect care a ramas pe hîrtie, deoarece Washington a profitat de criza si de dezagregarea super puterii rivale, pentru a-si mari superioritatea strategica, incluind suprematia nucleara a Statelor Unite, care ramînea ca singura super putere pe scenariul mondial.

Nu a fost din întîmplare ca Tratatul INF a fost pus în dezbatere de Washington, atunci cînd Statele Unite au vazut scazînd avantajul lor strategic în relatie cu Rusia, cu China si cu alte puteri. În 2014, fara ca sa prezinte orice dovada, Administratia Obama a acuzat Rusia  ca ar fi experimentat o racheta de croaziera înterzisa de Tratat, anuntînd ca “Statele Unite considera instalarea, în Europa, de rachete cu baza la sol”, adica, abandonarea Trataului INF (il manifesto, 9 Iunie 2015).

Planul a fost confirmat de Administratia Trump: în anul fiscal 2018, Congresul a autorizat finantarea unui program de cercetari si dezvoltare pentru o racheta de croaziera lansata de la sol, de pe o platforma mobila pe o sosea. Planul este sprijinit de aliatii europeni ai NATO. Recentul Consiliu al Atlanticului de Nord, la nivel de Ministrii ai Apararii, în care a participat pentru Italia, Elisabetta Trenta (M5S), a declarat ca “Tratatul INF se afle în pericol datorita actiunilor Rusiei”, acuzata de a instala “un sistem de rachete destabilizator, care constituie un risc serios pentru siguranta noastra”. Moscova neaga ca acest sistem de rachete violeaza Tratatul INF, si la rîndul sau, acuza Washington de a fi instalat rachete interceptoare (acelea ale “scutului”) în Polonia si în Romînia, care pot fi folosite pentru a lansa rachete purtatoare de ogive nucleare.

De acord cu stirile divulgate de Administratia Trump, Statele Unite se pregatesc pentru a instala rachete nucleare de distanta intermediara, lansate de la sol, nu numai în Europa împotriva Rusiei, însa de asemenea în Pacific si în Asia, împotriva Chinei.

il manifesto, 23 Octombrie 2018

Traducere: Light Journalist


 NO WAR NO NATO

Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

 

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas





“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace