Wednesday, October 11, 2017

RO – BOMBELOR NUCLEARE ÎN ITALIA
================================

Imagem relacionada

NU – BOMBELOR NUCLEARE ÎN ITALIA

APELUL COMISIEI ''NU-RAZBOIULUI, NU - PENTRU NATO''


Se gasesc în faza de dezvoltare în Statele Unite – documenteaza Forta Aeriana americana – bombele nucleare B61-12, destinate a înlocui în 2020, actualele B61, instalate de SUA în Italia si în alte tari europene.

B61-12 – documenteaza Federatia Oamenilor de Stiinta Americani (FAS) – nu este doar o versiune actualizata a lui B61, însa este o noua arma nucleara: are o ogiva nucleara cu patru solutii de putere selectionabile, cu o putere medie asemanatoare celor patru bombe de la Hirosima; un sistem de orientare care permite sa fie dezblocata la o distanta de obiectiv; capacitate de a patrunde la sol pentru a distruge bunkerele centrelor de comanda, într-un atac nuclear surpriza.

B61-12, pe care SUA le pregatesc pentru ca sa fie instalate în Italia, sunt arme care reduc palierul nuclear, adica, fac sa fie mai probabila lansarea unui atac nuclear din tara noastra, si astfel o expun unei represalii nucleare.

De acord cu estimarile FAS, SUA detin în prezent, 70 de bombe nucleare B61, în Italia (50 la Aviano si 20 la Ghedi-Torre), 50 în Turcia, 20 respectiv în Germania, Belgia si Olanda, într-un total de 180. Însa, nimeni nu stie exact, cîte sunt bombele B61, destinate sa fie înlocuite de B61-12.

Fotografii luate din satelit – publicate de FAS – arata ca, pentru instalarea bombelor B61-12, au fost facute deja schimbari în bazele de la Aviano si de la Ghedi-Torre.

Italia, care face parte din Grupul de Planificare Nucleara a NATO, pune la dispozitie nu numai teritoriul sau pentru instalarea armelor nucleare, însa – demonstreaza FAS - de asemenea pilotii care sosesc antrenati pentru atacul nuclear cu avioanele de vînatoare/bombardierele italiene sub comandoul SUA.

Italia, violeaza într-o asa de mare masura Tratatul de Ne Proliferare de Arme Nucleare, semnat în 1969 si ratificat în 1975, ca Art. 2, stabileste: '' Fiecare dintre Statele ne-nucleare din punct de vedere militar, care fac Parte din Tratat, se compromit sa nu primeasca de la nimeni, arme nucleare sau alte dispozitive explozive, nici sa controleze asemenea arme sau dispozitive explozive, direct sau indirect''.

Italia, de asemenea refuza sa adere la Tratatul de Interzicere al Armelor Nucleare, care, cu toate ca a fost votat la Natiunile Unite de o majoritate de 122 de State, este boicotat si împiedicat prin toate mijloacele de NATO, din care Italia face parte împreuna cu alte 28 de State.

Cerem ca Italia sa înceteze sa mai violeze Tratatul de Ne Proliferare, si de acord cu ceea ce el stabileste, cerem Statelor Unite sa elimine imediat orice arma nucleara de pe teritoriul italian, si sa renunte sa mai instaleze noile bombe B61-12, si alte arme nucleare.

Cerem ca Italia sa se alature, în simultan, Tratatului de Ne Proliferare de Arme Nucleare, votat la Natiunile Unite de o mare majoritate, si care se compromite sa nu produca sau sa detina arme nucleare, sa nu le foloseasca sau sa ameninte sa le foloseasca, sa nu le transfere, sau sa le primeasca direct sau indirect, cu scopul eliminarii lor totale.

A elibera teritoriul nostru national de arme nucleare, care nu sunt destinate securitatii noastre, însa care ne expun la riscuri crescînde, este modul concret prin care putem sa ajutam  la prevenirea dezvoltarii nucleare, si sa obtinem coplecta eliminare a armelor nucleare, care ameninta supravietuirea ''Umanitatii/Omenirii''.

FORMULARUL MOTIUNII PROPUNERE PENTRU PARLAMENTARII SI REPREZENTANTII ENTITATILOR LOCALE

CONSIDERÎND ca - de acord cu datele furnizate de Federatia Oamenilor de Stiinta Americani (FAS) – SUA, detin în prezent, 70 de bombe nucleare B61, în Italia (50 în Aviano si 20 în Ghedi-Torre), 50 în Turcia, 20 respectiv în Germania, Belgia si Olanda, într-un total de 180.

CONSIDERÎND ca – asa cum documenteaza propria Forta Aeriana americana – se gasesc în dezvoltare în Statele Unite, bombele nucleare B61-12, destinate sa înlocuiasca, în 2020, bombele actuale B61, instalate de SUA în Europa.

CONSIDERÎND ca – conform documenteaza FAS – bomba B61-12 nu este doar o versiune actualizata a lui B61, însa este o noua arma nucleara, cu un sistem de orientare care permite se fie dezblocata la distanta de obiectiv, cu o ogiva nucleara cu patru solutii de putere selectionabile, cu capacitate de a patrunde la sol pentru a distruge bunkerele centrelor de comanda într-un atac nuclear surpriza.

CONSIDERÎND ca fotografiile luate din satelit, publicate de FAS, arata schimbarile efectuate deja în bazele de la Aviano si Ghedi-Torre pentru a instala bombele B61-12.
CONSIDERÎND ca Italia pune la dispozitie nu numai teritoriul sau pentru instalarea de arme nucleare, însa de asemenea pilotii care – asa cum demonstreaza FAS – sunt antrenati la folosirea de arme nucleare cu avioane italiene.

CONSIDERÎND ca Italia violeaza în acest mod, Tratatul de Ne Proliferare de Arme Nucleare, semnat în 1969 si ratificat în 1975, în care Art. 2 stabileste : ''Fiecare dintre Statele care sunt din punct de vedere militar ne-nucleare, care este Parte din Tratat, se compromit sa nu primeasca arme nucleare sau alte dispozitive nucleare explozive, nici sa controleze asemenea arme sau dispozitive explozive, direct sau indirect''.

CONSIDERÎND ca Italia de asemenea refuza, în acelasi timp, sa adere la Tratatul de Interzicere de Arme Nucleare, votat la Natiunile Unite de o majoritate de 122 de State.
PROPUNATORII CER GUVERNULUI SA

    -                 Sa respecte Tratatul de Ne Proliferare de Arme Nucleare, si subordinîndu-se la ceea ce el stabileste, sa garanteze ca SUA vor elimina imediat orice arma nucleara de pe teritoriul italian, si sa renunte sa instaleze noile bombe B61-12 si alte arme nucleare.

-                   Sa adere în simultan, la Tratatul de Interzicere de Arme Nucleare, votat la Natiunile Unite de marea majoritate, care se compromite sa nu produca sau sa detina arme nucleare, sa le foloseasca sau sa ameninte sa le foloseasca, sa nu le transfere sau sa le primeasca direct sau indirect, cu scopul eliminarii lor totale.


================================

Signez cette pétition


PENTRU CONTACT:
Coordenador national al CNGNN, Giuseppe Padovano
cell.393 998 3462  Cód. Telefónico:+39

 Tradus: Light Journalist 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace