Monday, July 20, 2015

Romîna -- GRECIA : SUNETUL si FURIA, au o Mare Importanta – Paul Craig Roberts

Toata Europa, precum si americanii si canadienii fara griji, au fost avertizati de predarea Syrizei în fata agentilor lui Unu la Suta. Mesajul colapsului Syrizei esta ca sistemul bunastarii sociale în tot Occidentul va fi demontat.

Primul Ministru grec, Alexis Tsipras, a fost de acord cu jafurile lui Unu la Suta împotriva poporului grec, în ceea ce priveste îmbunatatirea bunastarii sociale, pe care grecii o atinsesera în sec. XX, dupa al Doilea Razboi Mondial. Pensiile de reforma si îngijirile cu sanatatea pentru cei vîrstnici, devin depasite. Unu la Suta are nevoie de bani.

Insulele grecesti protejate, porturile, companiile de apa, aeroporturile, toata panóplia patrimoniului national trebuie sa fie vînduta în favoarea lui Unu la Suta. La preturi irizorii, este clar, dar facturile de apa care vor aparea nu vor fi fara semnificatie.

Aceasta Transa de austeritate este a treia impusa Greciei, austeritate care a cerut cumplicitatea propriului guvern al grecilor. Acordurile de austeritate au servit literalmente de fatada jafului a tot ceea ce apartinea poporului grec. FMI este unul din membrii lui Troika, care impune austeritatea, cu toate ca economistii lui FMI spusesera ca sa dovedit ca masurile de austeritate sunt o greseala. Economia greaca a fost afundata de catre austeritate. Din acest motiv, îndatorarea Greciei sa marit ca o încarcatura. Fiecare transa de austeritate facea mai grea plata acestei datorii însasi.

Dar, cînd Unu la Suta, jefuieste, faptele nu au importanta. Austeritatea, care este hotia, a continuat în ciuda economistilor FMI-ului care nu o pot justifica.

Democratia greaca sa dovedit a fi impotenta. Jaful continua, cu toate ca a fost respins acum o saptamîna, de catre votul poporului grec. Deci, ceea ce observam este ca Alexis Tsipras este un Prim Ministru ales, care nu reprezinta poporul grec, dar da, pe Unu la Suta.

Suspirul de usurare al lui Unu la Suta a fost auzit în toata lumea. Ultimul partid de stînga european, sau care zice, ca este de stînga, a fost pus în genunchi, precum si Partidul Muncitoresc din Marea Britanie, Partidul Socialist francez si altii.

Fara o ideologie care sa o sustina, stînga europeana este moarta, precum este Partidul Democrat în SUA. Cu moartea acestor partide politice, oamenii nu mai au nici un fel de glas. Un guvern unde oamenii nu au glas, nu este o democratie. Putem vedea acest fapt în mod clar în Grecia. O saptamîna dupa ce poporul grec sa manifestat decisiv într-un referêndum, guvernul îl ignoreaza si se reconciliaza cu Unu la Suta.

Partidul Democrat American a murit cu plasarea de locuri de munca în alte tari, si a distrus baza financiara a partidului în sindicatele de manufactura. Stînga europeana a murit o data cu Uniunea Sovietica.

Uniunea Sovietica era simbolul ca exista o alternativa socialista capitalismului. Colapsul Uniunii Sovietice si ‘’sfîrsitul istoriei’’, au privat stînga de un program economic, si au lasat aripa stînga, cel putin în America, cu ‘’probleme sociale’’, asa cum avortul, casatória homosexuala, egalitatea de gen si rasismul, care au prejudicat sprijinul traditional al stîngii, clasei muncitoare. Lupta de clasa sa transformat într-o lupta între heterosexuali si homosexuali, negrii si albi, barbati si femei.

În prezent, cu popoarele occidentale înfruntînd revenirea la servitorie, si cu lumea la marginea unui razboi nuclear, rezultat al revindicarii neoconservatorior americani, ca sunt poporul ales de catre Istorie cu dreptul de a impune hegemonia mondiala, stînga americana este ocupata sa urasca lupta steagului confederat.

Colapsul ultimului partid de stînga din Europa, Syriza, înseamna ca, doar daca va aparea în Potugalia, în Spania si în Italia, partide mai determinate, bastonul trece la partidele din dreapta – la Partidul Independentei Marii Britanii, liderat de Nigel Farage, la Frontul National al lui Marie Le Pen, în Franta, si alte partide de dreapta, care apara nationalismul împotriva exterminarii nationale, care este adeziunea la Uniunea Europeana.

Syriza nu putea sa fie bine succedat, o data ce nu reuseau sa nationalizeze bancile grecesti, ca raspuns la determinarea Uniunii Europene de ai face sa fracaseze. Unu la Suta grec, are bancile si mijloacele de comunicare sociala, si militarii greci nu dau semnal de a fi alaturi de popor. Ceea ce vedem aici, este imposibilitatea de a exista o schimbare pacifica, asa cum au explicat Karl Marx si Lenin.

Revolutiile si reformele fundamentale au fost frustrate sau anulate de Unu la Suta, care a fost lasat viu. Marx, frustrat de esecul revolutiilor din 1848, si de acord cu conceptia sa materialista a Istoriei, a conclus, asa ca si Lenin, Mao si Pol Pot, ca, a lasa sa traiasca membrii vechii ordini, însemna contra-revolutia si reîntoarcerea la servitorie. În America Latina, fiecare guvern reformista este susceptibil sa fie rasturnat de interesele economice nord-americane, actionînd împreuna cu elitele spaniole. În prezent, vedem acest proces fiind efectuat în Venezuela si în Ecuador.

Bine instruiti, Lenin si Mao, au eliminat vechea ordine. Holocaustul de clasa a fost mult mai mare decît orice, sau orice lucru pe care evreii l-au experimentat în holocaustul rasial nazist. Însa nu exista nici un memorial al acestui holocaust de clasa.

Pîna în ziua de azi, occidentalii nu înteleg motivul pentru care Pol Pot a golit ariile urbane din Cambodgia. Occidentul repudiaza Pol Pot ca fiind un psihopat si asasin în masa, un caz  psihiatric, însa Pol Pot actiona pur si simplu de acord cu supozitia ca, daca el permitea ca reprezentantii vechii ordini sa ramîna vii, revolutia lui avea sa fie rasturnata. Folosind o conceptie jurídica consagrata de catre regimul George W. Bush, Pol Pot sa anticipat contra-revolutiei, atacînd cu antecedenta si eliminînd clasa înclinata contra-revolutiei. Genocidul de clasa asociat lui Lenin, Mao si Pol Pot, sunt un efect colateral al revolutiei.

Englezul conservator Edmund Burke, a spus ca drumul progresului era reforma, si nu revolutia. Elita engleza, cu toate ca-si tîrîia calcîiele, a acceptat reforma în locul revolutiei, justificînd, astfel pe Burke. Însa în prezent cu stînga total învinsa, Unu la Suta nu are de ce sa fie de acord cu reformele. Unica alternativa este sa fie în conformitate cu puterea sa.

Grecia este doar începutul. Grecii expulsi din tara lor de catre economía distrusa, disparitia sistemului de bunastare sociala si taxa extraordinara de somaj, vor duce la saracie alte tari din Uniunea Europeana. Membrii Uniunii Europene nu sunt legati de frontierele nationale, si pot emigra în mod liber. Sfîrsitul sistemlui de ajutor în Grecia, va conduce grecii la sistemele de ajutor al altor tari din Uniunea Europeana, care, la rîndul lor, vor fi închisi de privatizarile lui Unu la Suta.

Au început Asediile din sec. XXI


Nota despre titlu:

O nota despre posesiunea demoniaca si suicidiul cartii lui William Faulkner – The Sound and the Fury = Sunetul si Furia

La sfîsit, cuvintele tatalui lui Quentin, au sunat în auzul nostru ca o profetie teribila, cînd se îndrepta catre fiu si spuse :’’ Tu porti simbolul frustrarii tale pîna la eternitate’’  (66). Si, cu toate ca povestea lui Quentin, ocazional are loc paralel istoriilor lui Eubuleus si a omului posedat de demonul regiunii gerasenilor, actul final al sinuciderii se pare ca confunda întreaga logica, toata interpretarea si toata speranta religioasa. Daca sinuciderea lui Quentin, este o încercare de a se elibera de demonii sai, si pentru a rupe ‘’blestemul’’ familiei sale, se pare ca a fost un esec: 18 ani dupa moartea sa, familia continua sa se dezintegreze, sa sufere si sa cada într-un declin ireversibil; 18 ani dupa moartea sa, vechii demoni supravietuiesc, sunt transmisi si la sfîrsit sunt înlocuiti cu altii noi.


Translator: The Light Journalist

No comments:

Post a Comment

PUTIN FRENCH

putin

VLADIMIR SOLOVYOV WORLD ORDER

PRESIDENT

lie we live

pt

xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace