Friday, February 8, 2019

FI -- Manlio Dinucci -- USA:n INF-sopimuksen mitätöiminen Euroopan myötäilyn tuloksenaResultado de imagem para pictures of The collapse of the INF Treaty  announced yesterda by Mike Pompeo

USA:n INF-sopimuksen mitätöiminen Euroopan myötäilyn tuloksena

Manlio Dinucci
Pentagon on päättänyt sijoittaa Eurooppaan keskipitkän matkan ohjuksia, jotka muuttavat alueen taistelutantereeksi kahden Suuren välisen sodan tapahtuessa.
  Ei ole yllätys, että Nato ja Euroopan Unioni ovat hyväksyneet tämän Euroopan maiden itsemurhan.

  Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeon 1. helmikuuta ilmoittama keskipitkän matkan ohjusten ”vapauttaminen” INF-sopimuksesta, aloittaa kuuden kuukauden laskennan aikaan, jolloin Yhdysvallat eroaa sopimuksesta. Joka tapauksessa Yhdysvallat katsoo itsensä vapaaksi testaamaan ja käyttämään sopimuksen kieltämiä aseita: maahan sijoitettuja keskipitkän matkan (500-5500km) ydinohjuksia .

  Tähän kategoriaan kuuluvat Eurooppaan 1980-luvulla sijoitetut ydinohjukset: Pershing II ballistiset ohjukset, jotka Yhdysvallat sijoitti Länsi-Saksaan, ja maasta ladattavat risteilyohjukset, joita Yhdysvallat sijoitti Englannin, Italian, Länsi-Saksan, Belgian ja Hollannin alueille, sillä verukkeella, että suojelisivat Euroopan liittolaisia Neuvostoliiton omalle alueelleen sijoittamilta SS-20 -ballistisilta ohjuksilta .

  INF - Keskimatkan ydinasevoimasopimus Nuclear Forces Treaty, jonka allekirjoittivat 1987 Gorbatsov ja Reagan, ja joka poisti kaikki tähän kategoriaan kuuluvat ohjukset, myös Comisoon Sisiliassa sijoitetut. 

  Washington uhkasi INF-sopimusta kun Yhdysvallat katsoi strategisen ylivoimansa Venäjään ja Kiinaan vähenevän. Vuonna 2014 Obaman hallitus syytti ilman minkäänlaisia todisteita Venäjää sopimuksessa kiellettyjen ohjusten testaamisesta (acronym 9M729) . Ja 2015 se ilmoitti, että ”Venäjän INF-sopimuksen loukkaamisesta johtuen Yhdysvallat harkitsee maahan sijoitettujen ohjusten käyttöönottoa”. Trumpin hallinto vahvisti suunnitelman: 2018 kongressi antoi luvan rahoitukselle tutkimusohjelmaan, jossa kehitetään ”maasta liikuteltavalta alustalta laukaistavaa risteilyohjusta”. Moskova kiisti, että sen ohjustyyppi rikkoisi sopimusta, ja syytti vuorostaan Washingtonia, että se olisi sijoittanut Puolaan ja Romaniaan torjuntaohjusjärjestelmän, jota voidaan käyttää laukaisemaan ydinkärjellä varustettuja risteilyohjuksia.

  Tässä yhteydessä on välttämätöntä muistaa maantieteelliset tekijät: kun keskipitkän matkan Eurooppaan sijoitetun ydinohjuksen kantavuus voi riittää Moskovaan, samanlainen Venäjän omalle alueelleen sijoittama ohjus voi ulottua Euroopan pääkaupunkeihin, mutta ei Washingtoniin. Kääntäen se vastaisi tilannetta, jossa Venäjä sijoittaisi keskipitkän matkan ohjuksia Meksikoon.

Euroopan Nato-liittolaiset ovat tukeneet täysin USA:n suunnitelmaa INF-sopimuksen mitätöimiseksi. Pohjois-Atlantin neuvosto ilmoitti 4. joulukuuta 2018, että ”INF-sopimus on vaarassa Venäjän toiminnan takia”, ja syyttivät Venäjää ”rauhaa horjuttavasta ohjusjärjestelmän käytöstä”. Sama neuvosto ilmoitti eilen ”täydestä tuestaan Yhdysvaltain suunnitelmalle luopua velvollisuudestaan noudattaa INF-sopimusta, ja kehotti Venäjää käyttämään jäljellä olevat kuusi kuukautta ”palatakseen sopimuksen täyteen noudattamiseen”.

  INF-sopimuksen kaatumista edisti myös Euroopan Unioni kun se YK:n yleiskokouksessa joulukuun 21. 2018 äänesti Venäjän ehdottamaa INF-sopimuksen säilyttämistä ja täytäntöönpanoa vastaan. Hylkäämisen puolesta äänesti 46, vastaan 43, tyhjää 78. EU – jonka 27 jäsenistä 21 on Nato-maita (koska eroamassa oleva Englanti on EU:n jäsen) – on täten täysin linjassa Naton kanssa, joka puolestaan ei eroa Yhdysvaltain kannasta. Periaatteessa siis EU myös näytti vihreää valoa uusien Yhdysvaltain ohjusten mahdolliselle sijoittamiselle Eurooppaan, mukaan lukien Italiaan.

  Näin tärkeässä kysymyksessä Contin hallitus edeltäjiensä lailla on siirtynyt Naton ja EU:n kannalle. Ja koko poliittisella areenalla ei yksikään ääni ole noussut vaatimaan, että sen, miten YK:ssa äänestetään NFI-sopimuksesta, pitäisi olla parlamentissa päätettävä asia. Eikä yhtään ääntä ole noussut poliittisella areenalla vaatimaan parlamenttia päättämään YK:ssa äänestämisestä. Parlamentissa ei myöskään kukaan ole vaatinut Italiaa huomioimaan ydinsulkusopimusta Non-Proliferation Treaty , ja liittymään YK:n ydinaseet kieltävään sopimukseen, joka vaatii Yhdysvaltoja vetämään B61-ydinpomminsa valtiomme alueelta, ja pidättäytymään vuoden 2020 alusta alkaen sijoittamasta tänne uusia ja vieläkin vaarallisempia B61-12-pommeja. Jos Sisilian alueella on ydinaseita ja Yhdysvaltain strategisia tukikohtia, MUOS  ja JTAGS, se joutuu alttiiksi kasvavalle vaaralle Yhdysvaltain ja Venäjän joukkojen kohteena. Keskipitkän matkan ballistinen ohjus saavuttaa kohteensa 6-11 minuutissa. Hyvä esimerkki suvereniteettimme (perustuslakiimme kirjatun) ja turvallisuutemme puolustamisesta on Italian hallituksen vakuutus sulkea ovi maahanmuuttajille, mutta avata ovi selälleen USA:n ydinaseille.


il manifesto, 02 helmikuu 2019
Kääntäjä: Tuula

NO WAR NO NATO

ALLEKIRJOITA TÄMÄ ADRESSI
Manlio Dinucci

Geografi ja geopoliittinen tiedemies. Hänen uusimmat kirjat ovat: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace