Sunday, December 23, 2018

RO - Manlio Dinucci -- Italia celor Trei Maimuțe În fața Riscului unui Razboi Nuclear


Resultado de imagem para pictures of Conti di Maio , Salvini together

Italia celor Trei Maimuțe
În fața Riscului unui Razboi Nuclear
de Manlio DinucciCe reacție a provocat în Italia, avertismentul președintelui Rusiei, Putin, ca lumea subestimează pericolul unui razboi nuclear, și ca aceasta tendința se accentueaza? Semnificativ, comentariul lui "La Repubblica", care vorbește despre "tonuri foarte alarmante". Elocvent, tăcerea aproape absolută a întregului arc parlamentar. Ca și cum Italia nu ar avea nimic de-a face cu cursa înarmărilor nucleare, care, a avertizat Putin în conferința de presă de la sfârșitul acestui an, ar putea duce la "distrugerea întregii civilizații sau poate a întregii planete". Scenariul non-alarmist, dar așteptat de oamenii de știință care studiază efectele armelor nucleare.

Un pericol deosebit - subliniază Putin - este reprezentat de ”tendința de a reduce pragul de utilizare al armelor nucleare, creînd încarcaturi nucleare tactice de impact redus, care pot duce la un dezastru nuclear global.“ În aceasta categorie sunt incluse noile bombe nucleare B61-12, pe care SUA vor începe să le instaleze în Italia, Germania, Belgia, Olanda și, probabil, în alte țări europene, în prima jumătate a anului 2020. ”Precizia înalta si posibilitatea de a utiliza focoase mai puțin distructive - avertizează Federația Oamenilor de Știință americani - poate duce comandanții militari să apase pe buton, deoarece, într-un atac, dacă folosesc bomba nucleară, știu că ploaia radioactivă și dauna colaterala va fi limitata ". Italia este co-responsabila pentru pericolul în crestere al unui război nuclear, deoarece, prin încălcarea Tratatului de Ne-proliferare, și ne aderînd la Tratatul ONU privind Interzicerea Armelor Nucleare, furnizeaza Statelor-Unite, în principala functie anti-Rusia, nu numai baze, dar și avioane și piloți pentru utilizarea bombei nucleare. Acesta lucru are loc cu consimțământul explicit sau implicit (prin renunțarea la o opoziție veritabilă) a tuturor membrilor Parlamentului.

Cel
ălalt pericol - avertizează Putin - este reprezentat de dezintegrarea sistemului internațional de control al armamentelor“, care a început cu retragerea Statelor Unite în 2002, din Tratatul ABM. Convenit în 1972 de către SUA și URSS, interzicea oricareia dintre părți să instaleze rachete de interceptare care, neutralizînd represaliile țarii atacate, favoriza first strike = primul atac, adică, un atac nuclear surpriza. De atunci, SUA au dezvoltat „scutul anti-rachetă, extinzându-l pentru Europa, în jurul Rusiei: două instalatii la sol în România și în Polonia, și patru nave de război, care traverseaza Marea Baltica și Marea Neagră, și care sunt echipate cu tuburi de lansare, care în afara de faptul ca intercepteaza rachetele, pot lansa rachete de croazieră cu focoase nucleare. De asemenea, în acest caz Italia, este co-responsabila: în Sigonella este instalata JTAGS, stația de satelite SUA, a „scutului anti-rachetă, una din cele cinci statii din lume. Situația este de asemenea agravată de faptul că SUA vrea să se retragă acum din Tratatul INF din 1987 (cel care a eliminat rachetele nucleare americane, instalate în Comiso), pentru a putea instala în Europa, împotriva Rusiei, rachete nucleare cu rază medie, situate la sol. De asemenea aici, cu co-responsabilitatea guvernului italian, care în Consiliul Atlanticului de Nord, pe 4 decembrie, a aprobat acest plan, și este cu siguranță disponibil, pentru instalarea unor astfel de rachete în Italia. "Dacă rachetele vor sosi în Europa, atunci Occidentul sa nu strige dacă vom reacționa", a spus Putin.

Avertisment ignorat de Conte, Di Maio și Salvini * care, în timp ce fac public "decretul de securitate" împotriva imigranților, atunci când vor sosi bombele nucleare și rachete nucleare SUA, punând în pericol adevărata securitate a Italiei, nu vor vedea, nici vor auzi, nici vor vorbi.

* Pre
ședintele Consiliului și Vice-Președinț
ii actualului guvern italian.

il manifesto23 Decembrie  2018

Traducere: Light Journalist
NO WAR NO NATO
SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 

Video
https://www.pandoratv.it/category/opinioni/manlio-dinucci-opinioni/

Manlio Dinucci

Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

manlio + maria

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace