Tuesday, May 31, 2016

Romîna -- Cît De Mult a Platit Washington-ul Guvernelor Romîne si Poloneze, Extrem de Tîmpite si de Corupte, Pentru a Pune Populatiile lor În Vizorul Nuclear?

Cît De Mult a Platit Washington-ul Guvernelor Romîne si Poloneze, Extrem de Tîmpite si de Corupte, Pentru a Pune Populatiile lor În Vizorul Nuclear?

Putin : România " în vizor " după deschiderea bazei de apărare antirachetă al NATO
Publicat pe: 27 Mai, 2016 21:18Editat pe: 28 May, 2016 06:13
Joint press conference with Prime Minister of Greece Alexis Tsipras.
Președintele rus Vladimir Putin, și Primul-Ministru Grec Alexis Tsipras ( R), participa la o conferință de presă , după întâlnirea lor de la Maximos Mansion din Atena, la 27 mai 2016. © Orestis Panagiotou / Reuters

În timpul unei vizite în Grecia, destinat să repare relațiile cu UE , Vladimir Putin a declarat că Rusia nu are " nici o alegere ", ca să vizeze România , care și-a deschis recent o bază de apărare antirachetă al NATO , și Polonia , care intenționează să facă acest lucru în termen de doi ani .

"Daca ieri oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă a fi în vizoarele din acele zone ale României, atunci astăzi noi vom fi obligați să luam anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea. Și va fi acelasi lucru cu Polonia ", a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu Premierul Grec Alexis Tsipras la Atena vineri.

Presedintele Rus sa referit la facilitatea Deveselu care a devenit oficial operațională în Mai, după aproape un deceniu și 800 milioane $ de planificare și de construcție.
 "Pîna în prezent, interceptorul de rachete instalate are o rază de 500 de kilometri, în curând acest lucru va ajunge până la 1000 de kilometri, și mai rău decât atât, ele pot fi reînarmate cu 2,400 km rază de rachete ofensive chiar și astăzi, și se poate face prin simpla comutare a software-ului, astfel încât pîna și românii ei înșiși nu vor ști de acest lucru", a declarat Putin, care se afla în Grecia pentru un tur de două zile : 
"Noi avem capacitatea de a răspunde . Întreaga lume stie raza-medie a rachetelor noastre bazate pe mare de care sunt capabile [ în Siria ] . Însa noi nu violam nici un acord . Iar rachetele noastre bazate la-sol Iskander s- au dovedit , de asemenea, superbe ", a continuat Putin .

Conducerea politică și militară a Rusiei este în frunte a spus în mod repetat, împotriva scutului de apărare antirachetă, de cînd a fost propusă în timpul administrației lui George W. Bush, și Putin a reiterat faptul că Moscova nu crede ca partea europeană a acesteia, este îndreptată catre un potențial amenintator ca al Iranului.

"NATO ne înlatura cu afirmații vagi că aceasta nu este o amenințare pentru Rusia ... Că întregul proiect a început ca o măsură preventivă împotriva programului nuclear al Iranului. Unde este acel program acum ? El nu există ", a declarat Putin, referindu-se la tratatul nuclear care a fost încheiat între principalele puteri ale lumii și Teheran, anul trecut. " Noi am spus încă de la începutul anilor 2000, ca va trebui să reacționam într-un fel la mișcările voastre pentru a submina securitatea internațională. Nimeni nu ne-a ascultat. "

Alexis Tsipras la rândul său, a reiterat faptul că Rusia este un jucător în teatrul european de securitate și că încercările actuale de a înstrăina Moscova cu măsuri, cum ar fi sancțiunile, îi amintește timpurile Război-ului Rece .

"Securitatea europeană nu poate fi realizată fără o cooperare și dialog cu Rusia ", a declarat Tsipras într-un interviu cu Sputnik . " Nu cred că putem merge mai departe sau să asiguram respectarea dreptului internațional, în timp ce este prins într -un cerc vicios al sancțiunilor, militarizare și retorica Războiului Rece. "
Președintele Putin a sosit în Grecia, Vineri, pentru o vizită de două zile, care implică întâlniri cu omologul său grec , Prokopis Pavlopoulos , Prim-Ministru-l Alexis Tsipras, și alte discuții de nivel superior.

Este prima călătorie în EU a președintelui Rus în șapte luni, și vine doar cu câteva săptămâni înainte de Bruxelles sa decida dacă va extinde sancțiunile UE împotriva Rusiei.

Comerțul bilateral și investițiile, precum și proiectele energetice și de transport în comun, au declarat a fi probleme majore de pe ordinea de zi a vizitei. O altă problemă de presare atât pentru Atena cît și pentru Moscova, sancțiunile economice împotriva Rusiei, vor fi de asemenea, pe masă. Primul- Ministru Tsipras a declarat deja pentru RIA Novosti că restricțiile au avut un impact negativ asupra relațiilor economice Ruso- Grecesti, dar a adăugat că acestea sunt zone care nu sunt acoperite de sancțiuni în cazul în care afacerile între cele două țări vor putea fi efectuate bine.

Premierul Grec a pus o bază de încredere cu liderul Rus și chiar a propus un regim de călătorie fără vize în UE pentru cetățenii ruși.

" Am depășit toate dificultățile care au apărut din cauza schimbărilor în eliberarea vizelor Schengen, a consolidat activitatea consulatelor noastre în Rusia prin atragerea de zeci de angajați noi, și suntem pregătiți pentru a satisface cererea mare de cetățeni ruși pentru a călători în Grecia. În același timp, consider că este necesar, așa cum am menționat deja la un nivel european, că dialogul este relansat privind relaxarea regimului de vize pentru cetățenii ruși ", a spus Tsipras.

Promovarea securității internaționale și combaterea migrației ilegale, care este o problema fierbinte în Grecia, sunt de asemenea, puncte de interes reciproc.

Sâmbătă, Președintele Putin va participa la un serviciu de rugăciune la Muntele Athos, care găzduiește 20 de mănăstiri și este un site spiritual important pentru crestinii ortodocsi. Alaturi de Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, președintele este așteptat să ia parte la festivitățile milenare ale prezenței monahale Ruse în Athos .

 

Dr. Paul Craig Roberts a fost Asistent Secretar al Trezoreriei pentru Politica Economică și redactor asociat al Wall Street Journal. El a fost editorialist pentru Business Week, Scripps Howard News Service și Sindicatul Creatorilor. El a avut multe numiri universitare. Coloanele sale de la internet au atras adepți în întreaga lume. Cele mai recente cărți Roberts sunt:  The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West, How America Was Lost, si The Neoconservative Threat to World Order.

No comments:

Post a Comment

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio

Pigeon's comment: I'm very lucky to have the chance to meet my leader
 ...


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace