Paul Craig Roberts Translations

What part will your country play in World War III?

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

FREE JULIAN ASSANGE

Tuesday, February 25, 2020

TUR -- Manlio Dinucci -- Gün geçtikçe daha da silahlanan « Amerika »nın geleceği

Gün geçtikçe daha da silahlanan « Amerika »nın geleceği

Amerika Birleşik Devletleri federal hükümeti, federal suçların bastırılması ve kovuşturulmasının yanı sıra savunma ve dış politikadan da sorumludur. Yeni bütçe, rolü anayasal olarak federe devletlerin sorumluluğu altında olan büyük ajansları kapatmayı planlamaktadır. Başkan Trump’ın ilk döneminin son yılında ABD birliklerinin « eve geri dönmesi » gerekmesine karşın, askeri harcamalarda hiçbir azaltmaya gitmemeyi tercih etmektedir. Aksine Washington cephaneliğini büyütecektir.

 | ROMA (İTALYA) 

JPEG - 35.2 kb
ABD hükümeti tarafından sunulan Amerika’nın geleceği için Bütçe, Trump Yönetimi’nin 2021 mali yılına (bu yıl 1 Ekim’de başlayacak) yönelik federal bilançoda önceliklerinin neler olduğunu ortaya koymaktadır.
Her şeyden önce, sosyal harcamalar azaltılacaktır: örneğin, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı’nın talep ettiği ödeneği % 10 oranında azaltmaktadır. Aynı sağlık otoriteleri Ekim’den Şubat ayına kadar ABD’deki sadece grip vakalarının 330 milyonluk nüfus içerisinde yaklaşık olarak 10 000 kişinin öldüğünü tespit etmektedir. Bu bilgileri aktaran aynı ana akım medyalar, salgının hasarlarını sınırlandırmak için olağanüstü önlemler almayı başaran 1,4 milyarlık bir ülke olan Çin’de koronavirüs yüzünden ölen 1 770 kişi için küresel boyutta alarm ilan etmektedir.
ABD bütçesinin gerekçesinde, « Amerika, başta Çin ve Rusya olmak üzere yeniden dirilen rakip ulus devletlerin meydan okumasıyla karşı karşıyadır » tümcesi okunduğunda, Çinli olan her şey karşısında terör estiren taciz edici medya kampanyasının gerçek hedefleri konusunda şüphe etmemek mümkün değildir.
Çin, « ABD ve müttefiklerine karşı siber silahlarla ekonomik bir savaş yürütmek » ve « ABD’nin güvenlik ve ekonomik çıkarları için kritik olan Hint-Pasifik bölgesini kendine göre şekillendirmek istemekle » suçlanmaktadır. ABD hükümeti, « bölgeyi Çin’in zararlı etkisinden arındırmak » üzere, « Çin Propagandasını ve Dezenformasyonunu Önlemek için Küresel Katılım Merkezi » için 30 milyon dolar kaynak ayırmaktadır. « Büyüyen stratejik rekabet » kapsamında ABD hükümeti, « Bütçenin, Çin, Rusya ve diğer tüm düşmanlara karşı savaş avantajımızı arttıran programların finansmanın öncelik vermektedir ».
Başkan Trump bu amaçla « iç güvenliği sağlamak ve ABD’nin yurtdışındaki çıkarlarını desteklemek üzere bütçemin Ulusal Savunma için 740,5 milyar dolara ihtiyacı vardır » (Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı için 94,5 milyar dolara ihtiyacı olmasına karşın) diye açıklamaktadır.
Askeri pay, deniz aşırı savaş operasyonları için 69 milyar dolar, 10 savaş gemisi için 19 milyar dolardan fazla ve 115 adet F-35 avcı uçağı ve diğer uçaklar için 15 milyar dolar, kara silahlarını güçlendirmek için 11 milyar dolardan oluşmaktadır.
Pentagon’un hipersonik ve doğrudan enerjili silahların, uzay sistemlerinin ve 5G şebekelerinin geliştirilmesine yönelik bilim ve teknoloji programları için 14 milyar dolar gerekmektedir.
Bunlar, Lockheed Martin ve diğer savaş endüstrileri için muazzam karlar oluşturan en gelişmiş silah sistemlerini içeren uzun bir harcama (kamu parasıyla) listesinde yer alan sadece birkaç kalemdir.
Pentagon’un bütçesine ek olarak, diğer bakanlıkların bütçelerinde yer alan askeri nitelikli çeşitli giderler de eklenmektedir. 2021 mali yılında, Enerji Bakanlığı nükleer cephaneliğini korumak ve modernize etmek için 27 milyar dolar alacaktır. Anayurt Güvenlik Bakanlığı da kendi gizli servisi için 52 milyar alacaktır. Gazi İşleri Bakanlığı emekli askerler için 243 milyar (2020’e göre % 10 daha fazla) alacaktır.
Bunları ve diğer kalemleri dikkate alırsak, ABD askeri harcamaları 2021 mali yılında 1 trilyon doları aşacaktır. ABD askeri harcamalarının, diğer ülkelerin çok daha düşük düzeylerde kalan harcamaları üzerinde itici etkisi vardır. Sadece Pentagon’un bütçesini hesaba katarsak dahi, ABD’nin askeri harcamaları Çin’inkinden 3 veya 4 kat, Rusya’nınkinden ise 10 kat daha fazladır. Bu nedenle Beyaz Saray, ABD’nin kısa zaman içerisinde iki tesiste yılda 80 yeni nükleer savaş başlığı üretebilecek durumda olduğunu açıklayarak, « bütçe, ABD’nin hava, kara, deniz, uzay ve siber uzay olmak üzere, savaşın tüm sektörlerinde askeri hakimiyetini sağlamaktadır » açıklamasında bulunmaktadır.
« Amerika’nın geleceği » dünyanın sonu anlamına gelebilir.
Çeviri
Osman Soysal

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

 

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas





“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace