Paul Craig Roberts Translations

What part will your country play in World War III?

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

 

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

         Read More

FREE JULIAN ASSANGE

Wednesday, December 11, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- 5G teknolojisinin gizli askeri kullanımı


Huawei’ye karşı « Beş Göz » tarafından düzenlenen operasyon, özellikle Batı’daki 5G teknolojisinin bir Çinli şirketin denetimine girmesini engellemeyi amaçlamaktadır. Pentagon’un bir raporunun da ortaya koyduğu gibi, bu sivil teknoloji her şeyden önce askeri kullanıma yöneliktir.
 | ROMA (İTALYA)  


JPEG - 34.4 kb
29 NATO ülkesi, Londra Zirvesinde « 5G dahil iletişimimizin güvenliğini sağlamak » konusunda kararlılıklarını ortaya koydular. Bu beşinci nesil mobil veri aktarımı teknolojisi Atlantik İttifakı için neden bu kadar önemlidir?
Önceki teknolojiler her defasında daha gelişmiş akıllı telefonlar yapmak üzere son şeklini almış olsa da, 5G yalnızca bunların performanslarını artırmak için değil, özellikle otomatik olarak çalışması için çok miktarda veriye ihtiyaç duyan sayısal sistemleri birbirine bağlamak için tasarlanmıştır. 5G’nin en önemli uygulamaları sivil alanda değil, askeri alanda gerçekleştirilecektir.

Bu yeni teknolojinin sunduğu olanaklar, Pentagon’a bilimsel danışmanlık sağlayan bir federal komite olan Defense Science Board tarafından yayınlanan Defense Applications of 5G Network Technology raporunda açıklanmaktadır: « Piyasada mevcut olan 5G teknolojisi, Savunma Bakanlığı’na kendi operasyonel gereklilikleri için çok düşük maliyetlerle bu sistemden yararlanma imkanı tanımaktadır ».
Başka bir deyişle, özel şirketler tarafından gerçekleştirilen 5G ticari ağı, ABD silahlı kuvvetleri tarafından, ağın yalnızca askeri amaçlar için gerçekleştirilmesi ihtimalinde olacağından çok daha düşük bir maliyetle kullanılacaktır. Askeri uzmanlar, 5G’nin hipersonik silahların kullanımında kilit bir rol oynayacağını tahmin etmektedir: Mach 5’ten daha yüksek hızda (ses hızının 5 katı) seyreden, nükleer savaş başlıkları taşıyanlar dahil füzeler. Bu füzeleri önleyici füzelerden kaçmak için saniyenin altında hızla yön değiştirerek, farklı yörüngelere yönlendirmek için, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde devasa boyutlarda veri toplamalı, değerlendirmeli ve iletmeliyiz. Aynı şey benzer silahlarla saldırı yaşanması durumunda savunma sistemini etkinleştirmek için de gereklidir: karar vermek için zaman olmadığı için, tek olasılık 5G otomatik sistemlerine güvenmektir.
Yeni teknoloji Battle network’ta (muharebe ağı) da kilit öneme sahip olacaktır. Milyonlarca alıcı-verici aygıtı aynı anda tanımlanmış bir alanda birbirine bağlayabilmesi, askerlere –bölüm ve şahıslara– hemen hemen gerçek zamanlı olarak devam eden harekatla ilgili olarak haritalar, fotoğraflar ve başka bilgiler aktarma imkanı verecektir.
G5 aynı zamanda gizli servis ve özel kuvvetler için de son derece önemli olacaktır. Bugünden çok daha etkili kontrol ve casusluk sistemlerini mümkün kılacaktır. Onlara yüz tanıma ve diğer özelliklerinden hareketle insanların kimliğini belirleme, izleme ve vurma yeteneği kazandırarak, katil dronların ve savaş robotlarının ölümcüllüğünü artıracaktır. Yüksek teknoloji ürünü bir savaş aracı olan 5G ağı da, otomatik olarak aynı zamanda siber saldırıların ve yeni nesil silahlarla gerçekleştirilen savaş eylemlerinin hedefi haline gelecektir.
Bu teknoloji, Amerika Birleşik Devletleri dışında, Çin ve diğer ülkeler tarafından geliştirilmiştir. Bu nedenle 5G’ye ilişkin uluslararası tartışma sadece ticari içerikli değildir. 5G’nin askeri sonuçları neredeyse tamamen göz ardı edilmektedir, çünkü çeşitli bilim insanları da dahil olmak üzere bu teknolojiyi eleştirenler dahi düşük seviyeli elektromanyetik alanlara maruz kalmanın olumsuz sağlık ve çevresel etkilerine odaklanmaktadır. Kuşkusuz bu da büyük öneme sahip bir konudur ancak sıradan kullanıcılar tarafından dolaylı olarak finanse edilen bu teknolojinin askeri kullanımına karşı olanla bir araya getirilmelidir. 5G akıllı telefonların yayılmasını teşvik edecek en çekici alanlardan biri, bir abonelik ödemesi karşılığında, dünyanın herhangi bir yerindeki oyuncularla birlikte yaşayabilecekleri etkileyici bir gerçekliğe sahip war games’e katılabilme fırsatı olacaktır. Bu şekilde oyuncular, farkına varmadan, bu kez çok daha gerçek bir savaşa yapılan hazırlığı finanse edeceklerdir.
Çeviri
Osman Soysal

Ekteki dokümanlar

Defense Applications of 5G Network Technology (summary)
Defense Science Board, August 2019
(PDF - 1.1 Mb)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

BRUTALITY

BRUTALITY IN ACTION

AND NO ONE REACTS AGAINST AND OPPOSES IT!!!....

BRUTALIDADE EM ACÇÃO

E NINGUÉM REAJE CONTRA ELA E SE OPÕE!!!...

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589485984361873408?s=20&t=7vdffgzpUFi2yeU4FxCHng

 



MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

 

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, na manhã do dia 24 de Fevereiro de 2022

Discurso do Presidente da Rússia, Vladimir Putin, Tradução em português




Presidente da Rússia, Vladimir Putin: Cidadãos da Rússia, Amigos,

Considero ser necessário falar hoje, de novo, sobre os trágicos acontecimentos em Donbass e sobre os aspectos mais importantes de garantir a segurança da Rússia.

Começarei com o que disse no meu discurso de 21 de Fevereiro de 2022. Falei sobre as nossas maiores responsabilidades e preocupações e sobre as ameaças fundamentais que os irresponsáveis políticos ocidentais criaram à Rússia de forma continuada, com rudeza e sem cerimónias, de ano para ano. Refiro-me à expansão da NATO para Leste, que está a aproximar cada vez mais as suas infraestruturas militares da fronteira russa.

É um facto que, durante os últimos 30 anos, temos tentado pacientemente chegar a um acordo com os principais países NATO, relativamente aos princípios de uma segurança igual e indivisível, na Europa. Em resposta às nossas propostas, enfrentámos invariavelmente, ou engano cínico e mentiras, ou tentativas de pressão e de chantagem, enquanto a aliança do Atlântico Norte continuou a expandir-se, apesar dos nossos protestos e preocupações. A sua máquina militar está em movimento e, como disse, aproxima-se da nossa fronteira.

Porque é que isto está a acontecer? De onde veio esta forma insolente de falar que atinge o máximo do seu excepcionalismo, infalibilidade e permissividade? Qual é a explicação para esta atitude de desprezo e desdém pelos nossos interesses e exigências absolutamente legítimas?

Read more

ARRIVING IN CHINA

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA

Larry Romanoff,

contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

LARRY ROMANOFF on CORONAVIRUS

Read more at Moon of Shanghai

World Intellectual Property Day (or Happy Birthday WIPO) - Spruson ...


Moon of Shanghai

J. Bacque

20 questions to Putin

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.

January 15, 2020

State of the Nation

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

me>

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democráta

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


Daniele Ganser

Açores


Subtitled in EN/PT

Click upon the small wheel at the right side of the video and choose your language.


xmas





“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace