Saturday, September 10, 2016

ROMÎNA – PUTIN MANIFESTEAZA ÎN MOD EDUCAT SPAIMA SA FATA DE TÎMPENIA OCCIDENTALA8 Septembrie, 2016

Resultado de imagem para pictures of putin interview to bloomberg

Putin manifesteaza în mod educat spaima sa fata de tîmpenia occidentala

Într-un interviu acordat lui John Micklethwait , de la Bloomberg Businessweek, Putin a fost întrebat despre dorinta Rusiei, de a voi sa-si expansioneze geografic, influenta. Putin a raspuns în modul urmator :

''Cred ca toate persoanele de bun simt, care într-adevar sunt amestecate în politica, înteleg ca este o complecta nebunie, ideia ca suntem o amenintare rusa, de exemplu, pentru tarile baltice. Oare suntem gata într-adevar, sa atacam pe NATO ? Cîte persoane traiesc în NATO ? Aproape de 600 de milioane, adevarat ? Exista 146 de milioane de locuitori în Rusia. Da, suntem cea mai mare putere nucleara. Însa, crezi de fapt, ca suntem gata sa invadam Balticul, folosind armele nucleare ? Ce nebunie este aceasta ? Acesta este primul punct, dar nu înseamna ca ar fi punctul principal.

''Punctul principal, este ceva complect diferit. Detinem o experienta politica foarte bogata, care consista în a fi profund convinsi, ca nu se poate face nimic împotriva vointei poporului. Nimic poate fi facut împotriva vointei poporului. Si se pare ca unii dintre partenerii nostrii, nu înteleg acest lucru. Cînd va amintiti de Crimeia, - unde 70 la suta din locuitori sunt de etnie rusa, si restul vorbeste ruseste ca si cum ar fi limba lor nativa – nu încercati sa întelegeti ca vointa persoanelor care traiesc în Crimeia, a fost ca sa se alature Rusiei. Politicienii din Occident, încearca, pur si simplu, sa ignore acest fapt.

''În Kosovo, Occidentul, a invocat vointa poporului, dar nu în Crimeia. Acestea toate sunt un joc politic. Astfel, pentru a da garantii, pot sa afirm ca Rusia, a continuat si pretinde sa continue o politica externa absolut pacifica, vocationata pentru cooperare.


''În ceea ce se refera, a se gasi în cauza dorinta de a expansiona zona noastra de influenta, a zbura de la Moscova la Vladivostok, î-mi dureaza noua ore. Este, aproximativ, acelasi timp pe care îl cheltuiesc de la Moscova la New York, traversînd întreaga Europa Orientala, si Oceanul Atlantic. Crezi, ca avem nevoie sa expansionam ceva ?''

Traduccere: The Light Journalist

No comments:

Post a Comment

PUTIN FRENCH

putin

VLADIMIR SOLOVYOV WORLD ORDER

PRESIDENT

lie we live

pt

xmas

“Glory to God in the highest,

and on Earth

Peace, Good Will toward men.”

This Christmas, Give Peace